donderdag 21 september 2017

Personal trainer!


Een aantal toestellen in het krachthonk wordt vervangen. Zo bleek gisterochtend dat er een nieuwe bankdrukbank stond. Wel even wennen, maar voordeel is wel dat er aan weerskanten extra steunen zijn aangebracht zodat ongelukken - zoals een halter die je niet meer kunt 'houden' en op je borst terecht dreigt te komen - grotendeels worden voorkomen.

Wat wij echter nog niet hadden was een coach respectievelijk personal trainer voor het krachthonk.
En dat terwijl zich genoeg sterke kandidaten hadden aangemeld die belangstelling hadden. Maar na een strenge selectie bleek één toch de 'allerzwaarste', zowel fysiek als geestelijk. Met trots stellen wij u voor aan Jambo!

Wij wensen hem veel succes bij de begeleiding ons clubje senioren, al valt ernstig te betwijfelen of wij ooit zijn robuuste musculatuur zullen verkrijgen.


Er is woensdagavond ook getraind, een duurloop van 75 minuten. Iets later dan normaal vertrokken we, dat had te maken met de huldiging van ons dames-senioren team, dat promotie heeft gemaakt. Volgend jaar mag het team deelnemen aan het NK Atletiek. Na inleidende woorden van PR-man Louis Hueber en een toespraak van onze nieuwe voorzitter, Jaap Turkesteen, werden de dames in de bloemetjes gezet. Helaas was er ook treurig nieuws te melden omdat de afgelopen week twee clubleden zijn overleden. Onder wie Arthur Mulder, die met zijn vrouw sinds jaar en dag met veel inzet en toewijding jonge atleten heeft begeleid.

'Op papier' was sprake van een normale training, want duurloop 75 minuten, in dl. 1 tempo. Echter kregen wij het, onder leiding van een fietsende Arie, niet cadeau. Het werd een weliswaar fijne maar toch zware training. Dat had vooral te maken met het constant sterk glooiende parcours. Niettemin ging het goed. We liepen grotendeels door de duinen, over het duinpad dat parallel aan de kust naar Duindorp leidt. Daar mochten we 'in eigen (sneller) tempo' over het havenhoofd tot aan het kleine vuurtorentje aan het eind en in een rustiger tempo terug het havenhoofd af en vervolgens wederom via de duinen terug.


Al met al was het weer een heerlijke training, ook al ging het bij vlagen wel iets sneller dan dl. 1 tempo. Maar dat merk je niet zo omdat het goed en aanvoelt en je niet geforceerd hoeft te lopen. Met de conditie van onze groep is niet veel mis, dat mag wel geconstateerd worden.

Geen opmerkingen: