Vandaag kreeg ik bezoek, beter: mijn tuin kreeg bezoek van een paartje Vlaamse Gaaien. Nu is dat op zich niet zo'n wereldwonder, ze komen wel meer langs, het zijn vrij algemene vogels. Wel weet ik dat het erg lastig is om ze te fotograferen, ze zijn vrij schuw is mijn ervaring.
Dus toen ze zo lekker bezig waren om de laatste pinda's uit het vogelnetje te verorberen - een arbeid waar ze een paar uur mee bezig zijn geweest - pakte ik snel mijn camera en heb ze stiekem vanuit het keukenraam gefotografeerd. Het lukte zelfs om nog wat bewegende beelden van het span te maken...
Voor de rest: ik heb nieuwe loopschoenen aangeschaft bij Zier Running. Het moest een lichte trainingsschoen worden wat mij betreft, met niet te veel demping maar wel een beetje. John Heemskerk liet mij drie modellen passen en kon er buiten een stukje mee lopen. Uiteindelijk viel de keuze op de Nike Lunar Glide. Thuisgekomen, ging ik er prompt een stukje mee (in)lopen.
Onderweg naar de Laan van Poot kwam ik Liesbeth tegen, de weduwe van Maarten W., een uitmuntend hardloper die enkele jaren terug heel onverwacht in zijn slaap overleed. Sinds die tijd is zij niet meer op de Laan van Poot geweest, ze leek duidelijk onder de indruk van de serene rust die er vanmorgen heerste. Zij was destijds trouwens ook een zeer goede lange afstandsloopster.
Ook Jan Letsch was druk aan het werk, wat een enorm energiek persoon is hij toch met zijn 78 jaren. Hij is de hele dag in de weer, op de vereniging klust hij heel wat af en ook daarbuiten werkt hij nog.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 deciliter kippenbouillon van tablet
- 1 appel
- 200 gram ananasstukjes
- 2 bananen
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 75 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in repen. Bestrooi ze met kerriepoeder en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en stoof het zachtjes 15 minuten. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Giet de ananas af en vang het sap op. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Voeg de sojasaus, 2 eetlepels ananassap een tomatenpuree toe aan het stoofvocht van de kipreepjes. Meng het aardappelmeel met 1 eetlepel stoofvocht en bind de saus ermee. Voeg de vruchten, rozijnen en kaneelpoeder toe en warm het geheel nog eens goed door.
Lekker met rijst, een frisse salade en een goede rosé erbij. Eet smakelijk!
Lekker met rijst, een frisse salade en een goede rosé erbij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten