maandag 8 juni 2020

Met horten en stoten


Een paar regenachtige dagen achter elkaar: de natuur kan na de droge periode opgelucht ademhalen. Of het genoeg zal zijn voor het waterpeil? Dat zal wel niet, maar alle kleine beetjes helpen.

Waar zullen we het nu eens over hebben. Over de actualiteit? Daarover valt veel te melden. We worden overspoeld  met nieuws en informatie over tal van onderwerpen (op dit moment vooral corona, racisme en daarmee samenhangende demonstraties), ik volg de berichtgeving op de voet. Wat mij vooral opvalt is het - al dan niet overduidelijk - eenzijdig 'sturen' van de media op 'wat wij 'met z'n allen' zouden moeten vinden. En daarover kan eindeloos gediscussieerd worden, dus beperk ik mij maar tot het persoonlijke 'vierkante millimeter-nieuws'.

Gekraagde roodstaart
Zoals over hardlopen! Inmiddels wordt er bij Haag Atletiek weer groepsgewijs gelopen. Sterker nog: de trainingsschema's voor deze zomer zijn ons vorige week toegemaild. Zelf moet ik nog flink bijspijkeren (voor zover mogelijk), dus wacht nog even met aansluiting te zoeken. Wel loop ik nog braaf (twee keer per week) mee met het 'mini-groepje' Pievitofre, en tussendoor loop ik ook wel wat maar dat mag geen naam hebben.

Roodborst
Het hardlopen gaat met flinke dalen en amper piekjes op dit moment. Er zijn dagen dat zelfs het maken van belachelijk kleine stapjes zwaar gaat - veroorzaakt door moeilijk te omschrijven pijntjes in benen, knieën en onderrug waardoor alles blokkeert - en dan moet binnen het halve uur dat zo'n training duurt meermalen worden gewandeld. Ook zit de tempohardheid er nog niet in, wat vrijdag bleek bij de 3 series van 5x1 minuut (met 3 minuten seriepauze) met Pievitofre, waarbij ik alleen de eerste serie in staat was enigszins bij te blijven.

Echter ging het zaterdag in mijn eentje wel iets beter (50 minuutjes duurloop met daarbinnen drie kilometers 'aanzetten'  waarvan de snelste kilometer in 5'35''). Als ik wat sneller loop voelt het fysiek ook beter aan, gek genoeg.


Maar goed, we gaan welgemoed door, eens een loper....

Bruine kikker



1 opmerking:

Whirlpool zei

Leuk he, wat je in het bos tijdens het trimmen allemaal ziet?