maandag 29 juni 2020

Parkpop 'bits and pieces'

Laatst hadden we het over Kralingen, het eerste 'outdoor' popfestival in Nederland. In feite was het het Nederlandse Woodstock. Dit omdat het 50 jaar geleden was dat dit evenement - waarbij veel leeftijd- en generatiegenoten aanwezig waren - plaatsvond.

Maar het gratis Haagse Parkpop bestaat ook al heel wat jaren. Veertig jaar om precies te zijn. Dit jaar gaat/ging het niet door om de bekend veronderstelde redenen. Hopelijk volgend jaar.

Ik ging er vaak heen, en even vaak maakte ik foto's en bewegende beelden van optredens. Het leek mij leuk om te  kijken bij Youtube of 'mijn' fragmenten er bij stonden.

Een aantal heb ik gevonden. Het zijn stuk voor stuk korte fragmenten, over diverse jaren verspreid. Let niet op de kwaliteit, die is soms - letterlijk en figuurlijk - 'schokkend'. Maar het ging wat mij betreft om de impressie, de herinnering. Ik zou er nog meer moeten hebben, die zoek ik later wel op. In 1993 heb ik zelfs een video van het complete optreden van Robert Plant gemaakt, die later via-via op Youtube is gepubliceerd. Die kon ik helaas niet meer terugvinden.


Geen opmerkingen: