vrijdag 12 juni 2020

(Op) blauwtjes lopen...

Vandaag was de eerste keer sinds begin maart dat ik 'onze' club Haag Atletiek bezocht. Sinds kort kan daar weer groepsgewijs - wel rekening houdend met de anderhalve meter - worden getraind. De kantine is echter nog gesloten - behoudens bijzondere gevallen - en kleedkamers/krachthonk blijven voorlopig dicht.


Wel leuk om de 'vrijdagochtend baangroep' o.l.v. Maarten weer eens in actie te zien. En de acties  van de enthousiastelingen tijdens de warming up vast te leggen. Zelf heb ik er amper aan meegedaan, omdat ik gisteren (donderdag) in Meer en Bosch al tempo's had gedraaid met Pierre, Ton en Vincent (Twee keer 1-2-3-2-1 minuut, met steeds 30 seconden herstel tussen de tempo's.


Het ging wel iets beter dan de vorige keer, wat mogelijk ook te maken heeft met mijn verse hardloopschoenen. Die heb ik gisteren gekocht, mijn eerste aankoop in corona-tijd. Ik zocht lichtgewicht schoenen met flinke demping. Had goede dingen gehoord van de Hoka Carbon, dus woensdag even gegoogeld. Kennelijk een populaire schoen, want bijna overal uitverkocht of niet in mijn maat. Ik kwam uiteindelijk bij de hardloopwinkel uit. Dus op de fiets naar het centrum gepeddeld.

Ik werd geholpen door Marcel Wierenga, zoon van Jan met wie ik vaak meerij (meereed) naar een van die leuke Delftse loopjes. Ze hadden inderdaad de HOKA carbon in twee uitvoeringen. Allebei aangepast en even buiten mee gelopen. Ze zaten goed en liepen prima, ik voelde wel een duidelijke stuwing vooruit, waardoor je in een flink tempo kon blijven lopen. Die carbons zijn ook echte wedstrijdschoenen. Ook een ander type Hoka's (Clifton) aangepast en die zijn het geworden, want meer geschikt voor zowel trainingen als wedstrijden. En ook nog iets minder prijzig dan de carbons.


1 opmerking:

Iron zei

Zelf ook begonnen met hardlopen. Lekker rustig door het bos. Heerlijk.