zondag 16 februari 2020

Dennis de Menace na het bieren

Dennis maakt er wel een zootje van vandaag. Vooral 'bij ons' in het westen. Veel wind en nattigheid. De zachte temperaturen maken dat maar zeer ten dele goed. Wie wel van dit weertype - zacht en vochtig - houden zijn de padden, die al met hun trek naar sloot en plas zijn begonnen om aldaar bruiloft te vieren. In de natuurvijver bij Frank lieten enkele mannetjes zich al zien, het wachten is nu op de grotere dames.

Foto: Ingeborg Blessing
Frank vertelde dit gisteren tijdens de bierproeverij bij Haag Atletiek. Of, om het helemaal goed te zeggen: het '1e Haagsche Bluf Team 245 Roparun Biertest'. Dit evenement werd in het kader van de Roparun georganiseerd, de opbrengst gaat naar het goede doel.

Nu zat - en zit - ik in lichte mate in de lappenmand, een stevige verkoudheid hield mij dit weekend van het hardlopen af. Maar een biertje gaat er altijd in, bovendien had ik mij met pakweg 25 andere clubleden opgegeven via een lijst op het prikbord.


Het was overigens erg rustig op die bewuste zaterdagavond. Onze vereniging telt ca. 1500 leden en dan kun je met 25 leden niet bepaald van een grote opkomst spreken. Misschien heeft het te maken met de 'Dry January and February' gedachte die zich in het collectief bewustzijn heeft genesteld. En ja, we hebben een sportvereniging dus menigeen is op zijn minst matig met alcoholgebruik.



Deze biertest werd bepaald geen drinkgelag, maar wel een gezellige bijeenkomst waaraan een prijsvraag was verbonden. De deelnemers, over vier tafels verdeeld, kregen elk een boekje uitgereikt waarin 24 biertjes stonden afgebeeld met beschrijving. Deze avond konden we een selectie daarvan (zes biertjes) proeven, bij elk daarvan kon je aangeven om welk biertje het ging en wat het geschatte alcoholpercentage was. Daarmee kon je punten (en bonuspunten via drie jokers) verdienen en - u raadt het al - wie de meeste punten had vergaard kreeg een prijs, namelijk een pakket met de zes biertjes die even tevoren waren geproefd. Met ruim 600 punten bleek Martijn van de Meer de beste bierproever. Overigens was er ook een fles voor Cees, de bierproever met het laagste aantal punten.

Wij hadden aan ons tafeltje ook niet te klagen: de biertjes waren bijna allemaal erg lekker, dat gold ook voor de hapjes. Frank behaalde 460 punten, ik volgde op de voet. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat er weer een bijdrage aan het goede doel is besteed!


https://fredvandergonnetscher.blogspot.com/2020/02/dennis-de-menace-na-het-bieren.html


Geen opmerkingen: