woensdag 28 april 2021

Eens komt de lente!


Wederom een blog met de nodige - of onnodige - updates, want het laatste bericht dateert van 21 april. 

Tot deze week is het behoorlijk koud gebleven, ondanks de uitbundig schijnende zon. De al weken aanhoudende noordenwind heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar goed, we hadden maandag en dinsdag best mooie dagen met veel zon. Op beschutte plekjes was het zelfs warm!


Vandaag (28/4) viel het tegen. Het werd een aardige dag, maar ook weer niet zo warm en zonnig als werd voorspeld. Niettemin goed weer om een stukje te fietsen. Daarbij hebben we Den Hoorn, Schipluiden en 't Woudt aangedaan. Met een stop bij Op Hodenpijl, waar precies om 12:00 uur het tuinterras openging!

De spelt-appeltaart met noten en slagroom en de cappucino lieten we ons goed smaken. De eerste èchte terraservaring van dit jaar!


Nog meer updates. Koningsdag! Die hebben wij deels gevierd bij onze dochter en haar gezin. Op een ruime binnenplaats stond zo'n opblaaskasteel inclusief glijbanen en klautermogelijkheden voor de kleintjes. Die amuseerden zich kostelijk. De volwassenen stonden in kleine groepjes te praten met een drankje, of verpoosden zich in eigen huis en tuin. Het was heerlijk weer, dus het was voor iedereen 'chillen' geblazen. Zelf kwam ik een welbekend clublid tegen, zijn zoon en gezin blijken buren van mijn dochter te zijn. Tijdje mee gekletst.


Vrijdagmorgen (23/4) vroeg was er een voor onze vereniging belangrijk moment. 
Op die dag ontving Wethouder Hilbert Bredemeijer uit handen van stuurgroep voorzitter Sportpark Laan van Poot, Anne van der Kooi, het structuurontwerp voor het vernieuwde Sportpark aan de Laan van Poot.

De plannen zijn er. Hoe nu verder? Meer informatie staat op de site van Haag Atletiek. 

Zelf was ik ter plekke om mee te doen met de vrijdagochtend baangroep. 

Nou ja, méédoen... Evenals vorige week bleef het bij de warming up en het inlopen, van de tien 'tweehonderdjes' op de baan volbracht ik er drie. Er was een minieme verbetering merkbaar ten opzichte van vorige week, nu bleef ik onder de minuut (55 tot 57 seconden) wat nog altijd acht seconden langzamer is dan vorige zomer. Maar goed, 'we' blijven bezig!





Deels joggend, deels wandelend liep ik via de Bosjes van Pex naar huis. Tegenwoordig loop ik vaak de laatste kilometer van een training voluit. Dat leek iets sneller te gaan dan een paar weken geleden (5'30''). Stelt nog niet veel voor maar het stemt niet tot wanhoop of berusting. Ben wel wat afgevallen, in twee weken van 82 kilo naar ruim 80 kilo. Nog steeds te zwaar om wat 'lekkerder' te lopen, dus blijven trainen! 

Ook zaterdag, zondag en maandag nog wat hardgelopen.

De rest van die vrijdag was 'chillen' en had wel iets weg van een terras-ervaring. Buurman Jan was jarig en vierde het - in 2 à 3 tijdblokken - in zijn voortuin. Wij bleven in onze eigen (aangrenzende) voortuin waar het goed toeven was, beschut tegen de koude noordenwind en de hele dag in de volle zon. En naderhand met de kleinkinderen en onze dochter, want het was onze oppasdag. Met alle wederzijdse gasten en buren die langskwamen werd het erg gezellig. Een en ander gebeurde wel op ruim afstand van elkaar en in de buitenlucht, dus geen zorgen.



Geen opmerkingen: