zondag 3 maart 2024

Lentewandeling door Amersfoort


Na een aantal maanden relatieve rust op wandelgebied is het er afgelopen zaterdag weer van gekomen. 

Op die dag (2 maart) stond er weer een wandeling met het vertrouwde groepje op het programma. Ditmaal was Amersfoort de bestemming. 

Met wandelvriend Walter ging de treinreis naar voornoemde stad waar we de andere wandelaars troffen. Eerst maar koffie gedronken bij Starbucks aan de buitenkant van het station. Niet de goedkoopste tent maar in de nabije omgeving was er niet zoveel open, en de cappucino werd in grote bekers en op de juiste temperatuur geschonken.




Coos ging haar eigen weg, naar het museum, terwijl de anderen vanaf het station op pad gingen, waarbij we zowel stad, grote villawijken, parken en bosachtige omgeving doorkruisten. 

Het werd prachtig weer, met veel zon. Zowaar een echte lentedag! Al met al kwamen we uit op een wandeling van plusminus 12 kilometer. Geen mega-afstand maar op het laatst voelden we de benen wel 'zitten'.

Onderweg onderbraken wij de wandeling met een bezoek aan Parkhuis Amersfoort, onder het genot van een lichte lunch (tosti's) en een drankje. Gezellig etablissement, ondergebracht in een oud ketelhuis.

Daarna terug naar het station, via het historisch centrum van Amersfoort. We namen van daaruit de korte route naar het station omdat Loes last kreeg van een opspelende slijmbeursontsteking, verder wandelen bleek amper mogelijk.  

De overblijvende wandelaars (Walter, Dea en ik) namen bij het station de bus naar het Schuilenburgerplein om Tineke te bezoeken, ook een ex-doornvogel die niet meer in staat is grote wandelingen te maken. Coos was inmiddels ook gearriveerd. Tineke vond het leuk om ons weer te zien en had een broodmaaltijd met preisoep en franse kazen voor ons gemaakt. 


Zondag nog meegedaan aan een vijf kilometer in Delft, bij AV 40. Beter bekend als de Houtloop. Ook al voel ik mij best fit, viel het mij niet mee maar goed, we blijven doorgaan.



Geen opmerkingen: