zondag 14 april 2024

Van blommige biertjes naar blommige bollen



Nee, vandaag is het er niet van gekomen, hoewel ik het wel half-om-half van plan was: naar Rotterdam om naar de marathon te kijken. Had te maken met een krap tijdschema, want familiesociale verplichtingen zij ook aan de orde momenteel. Vandaar ook een haastig blogje.



Wel nog even een frisse neus gehaald: met de trein naar Hillegom en naar 'de bollen'. Altijd leuk om daar een paar plaatjes van te schieten. Wel een oerhollands gedoe en dat 'mag' eigenlijk niet meer maar toch. En op de terugweg in Leiden uitgestapt en wederom de Hortus Botanicus bezocht. Meteen een zakje kruidenthee gekocht.

Wat verder: deze week weer niet gelopen, nou ja, dat is niet helemaal waar: afgelopen week wel wat gelopen (tweemaal) op het grasveld achter het clubhuis, zo'n 40 a 50 minuten per keer. Zonder schoenen aan, dus barrevoets, gaat het nog wel, zij het na een lange warming-up.

En nou weer iets anders: Een update van en voor biervrienden.


Het biergroepje, bestaande uit een aantal leden van Haag Atletiek - categorie: Drinking Club With A Running Problem (motto van de Hash House Harriers)  - was dit maal te gast bij 'uw' cultuurbarbaar. Thema van deze zaterdagmiddag: lentebieren.  

Het was mooi weer, dus de deuren naar de tuin stonden wijd open, maar het gezelschap (7 personen) koos er voor om aan de lange tafel plaats te nemen. Want ondanks de jolijt, achtergrondmuziek (veel seventies en eighties) en typische 'mannenhumor' moest er serieus worden geproefd. Zowel Arne als Frank hadden zelfgebrouwen bieren meegenomen en deze kwamen - na inleveren van de formulieren bij Frank - als beste biertjes uit de bus. Of uit de fles, liever gezegd.

Geproefd werden achtereenvolgens: Texels Speciaalbier -Springtij, Haché bier (winter triple, made by Arne), Lentebock van Guilty Monkey, Hertog Jan Lentebock, Het orakel van Schiedam, Cygnus X-1 (een Tripel 10%, made by Frank), Gulpener Bock en Liszt Bier (made by Arne).

Echt slechte of minder smakelijke biertjes zaten er niet bij.

Saillant detail: op het flesje Liszt Bier-Liebestraum stond een QR-code waarmee je via spotify werd doorgeleid naar het bekende pianowerk van Liszt. Was trouwens een lekker biertje, blond met tonen van citrusfruit.

Hoe dan ook was het weer een gezellige sessie. Op naar de volgende keer! 


Geen opmerkingen: