zondag 13 oktober 2024

Feestjes en andere bewegingen

Het was een weekend waarin kleindochter Chloë 10 jaar werd en dit werd uitbundig gevierd. Op vrijdagavond gebeurde dat met een zogeheten 'Glow in the Dark' party in De Kastanjehof. Familie, vrienden, buren en collega's deelden in de feestvreugde, evenals hun kinderen.


Een hoogtepunt van de avond was het aansnijden van de feesttaart, die elke verjaardag van de kinderen door een tante wordt gemaakt, en altijd is het een waar kunstwerk. Ook ditmaal. Niet zo gek, want het is haar beroep. Lekkere taart, er is niets van overgebleven.

Zaterdagmiddag was de eigenlijke verjaardag, dat werd in aanwezigheid van beide grootouders gevierd. Dit wel 'gewoon' thuis maar ook nu weer met taart.

De overtollige calorieën konden in mijn geval worden verbrand door een fietsrit van Vroondaal naar Wassenaar later die middag. Clubvrienden Marlies en Paul wonen daar al enkele jaren maar tot een bezoek - ondanks herhaalde mondelinge uitnodigingen - was het tot dusver niet gekomen. Nu dus wel! Het was een gezellig samenzijn met onder de gasten Pierre, Paul, Frank en Ingeborg, Marjolein en Hans. Voor de inwendige mens was ook goed gezorgd: linzen- of kippensoep met brood en de nodige biertjes. Gelet op het seizoen koos ik voor de bokbiertjes. 

's Avonds laat reed ik in het kielzog van Frank en Ingeborg naar Den Haag. Het is de hele rit droog gebleven, eerste na thuiskomst begon het te regenen. 

Kopjesloop met nieuwe start

Door alle activiteiten dit weekend twijfelde ik of ik de volgende dag (zondag, op het moment van schrijven vandaag) aan de Kopjesloop zou deelnemen. Na alle gebak en andere snoeperijen en - zij het met mate genuttigde - alcoholhoudende drank van de afgelopen dagen, alsmede logees (schoonzus en haar zoon) en het vele fietsen voelde ik mij niet topfit.

Echter gaf Buienradar vanmorgen zo goed als droog weer aan, dus toch maar alle hardloopspullen bij elkaar gezocht en op naar Delft, met Randstadrail 3 en overstap lijn 1 naar de Brasserskade, en vandaar zo'n vijfentwintig minuten lopen naar de inschrijving.

Het was opvallend druk bij De Koplopers dit keer. Zoals steeds ook nu weer na-ingeschreven voor de vijf kilometer. De start was ditmaal op een ander punt dan gewoonlijk. Wel een mooi startpunt zo onder de bomen en het parcours was ook mooi, zij het met de nodige bochten. Iemand vond dat na afloop wat hinderlijk, zelf vond ik het niet zo'n probleem. Tegen eigen verwachting in, liep ik goed - wat iets anders is dan 'snel'. 

Hoe dan ook, de wekelijkse portie beweging weer gehad!



Geen opmerkingen: