donderdag 24 oktober 2013

Vaartspel met herfstig randje


Gisteravond stond er een heuse fartlek op het programma. Het eerste deel van de in totaal 85 minuten durende training werd afgewerkt in de duinen. Hoewel het steeds vroeger donker wordt was het onbewolkt waardoor je toch nog goed kon zien waar je liep.

 
Eerst wat oefeningen en loopscholing, daarna volgde de duurloop afgewisseld met, zoals dat gaat bij een echte fartlek, snelle stukken. Bijvoorbeeld tweemaal de 'vijf-straatlantaarns run' waarbij opgebouwd werd van redelijk snel (van lantaarn 1 tot 2) via snel (2 tot 3) tot 'alles uit de kast (4 tot 5).  Zo waren er meer onderdelen waarbij het soms erg hard ging.

Al met al was het een zeer pittige training en op het laatst hield ik mij meer gedeisd, ik voelde de benen nog van de maandagavond-training en zaterdag is die halve marathon. Vanaf nu dus maar een paar (twee dagen) actieve rust. En bietensap! ;-) Koolhydraten zijn gisteravond al naar binnen gewerkt in de vorm van overheerlijke appeltaart met noten, een tractatie van Patrick die eerder deze week jarig was.

Overdag zijn we op de fiets naar Clingendael gegaan. Gewoon, om daar een stukje te gaan wandelen. Helemaal droog hebben wij het niet gehouden, sterker nog, er kwamen twee flinke buien vlak na elkaar. En dat terwijl de buienradar op deze locatie droog weer had voorspeld! Gelukkig waren we op dat moment steeds in de buurt van een schuilplaats - onder andere een grote parasol bij de theeschenkerij (die helaas gesloten was) -  maar eenmaal terug naar huis scheen de zon volop en was de hemel strakblauw!

Laten we nog maar even van het mooie weer genieten, want vanaf zondag wordt het ècht herfstweer met alles wat daarbij hoort. Als voorzorgsmaatregel heb ik een net over de vijver gespannen, dat voorkomt straks, in het voorjaar, weer veel gebagger om al die bladeren er met de hand uit te halen.

Geen opmerkingen: