donderdag 3 oktober 2013

Spaans temperament bij Haag Atletiek

 
Gisteravond had de barcommissie besloten er een spaanse avond van te maken. Helemaal leuk natuurlijk. Er werden paëlla, sangria en olijven geserveerd, en het was allemaal even smakelijk.
 
Dit uiteraard allemaal ná de training van enkele honderden Haag-leden. Waar bestond die training uit? Laten we het schema van Groep 5 als uitgangspunt nemen, want wat zij (wij) deden zal niet veel verschillen met wat de andere groepen deden.
 
 
Het kwam neer op 6-3-9-6-3 minuten in vol tempo. Zoiets, corrigeer mij gerust! Laat ik maar meteen vertellen dat ik, na die halve marathon afgelopen weekend en met een 10 kilometer in het vooruitzicht (in Harwich) slechts een beperkt deel heb meegetraind, namelijk de eerste 6 minuten (helemaal achteraan) en de eerste 3 minuten (voluit). Daarna haakte ik af - even nadat Dick was afgehaakt wegens een zich onwel voelen - en heb een duurloopje gedaan via Kijkduin en Meer en Bosch. Eenmaal terug bij 'de club', had ik er zeventig minuten op zitten. Daarna werd het als altijd gezellig in het clubhuis, eerst met Groep 5, daarna ben ik vreemdgegaan met andere vertrouwde groepjes.
 
Eerder die woensdag ging ik naar de stad, en weer was ik nieuwsgierig naar de stand van zaken bij de Koekamp. welnu, de bronst is daar in volle gang, vooral bij de edelherten. Voor de hoogbronst van de damherten moeten we nog een week of twee, drie, wachten.
 
Zowaar heb ik onderstaand filmpje kunnen maken waarbij het alpha-mannetje bij de edelherten een romantisch samenzijn met een van zijn dames beleeft. Of dergelijke taferelen zich ook tijdens het trainingsweekend zullen afspelen, zoals een aantal Haag-vrienden suggereerden, is uiteraard helemaal voor hun rekening...
 

Geen opmerkingen: