zondag 8 maart 2020

Ondanks Corona drukbezette CPC

Met gemengde gevoelens ging ik vanmorgen naar het Malieveld om tien kilometers te gaan rennen, met een paar duizend anderen. Gemengde gevoelens wegens een - hopelijk tijdelijk - ziektegeval thuis, bovendien speelde bij mij de vraag of het wel zo'n verstandig idee was om de CPC door te laten gaan. Het antwoord daarop ligt in de nabije toekomst besloten.


In ieder geval was vandaag de 45ste CPC, heb ze bijna allemaal meegelopen en - zeker vóór 2010 - vrijwel altijd de halve marathon. Maar er zijn legio (oudere) lopers die deze loop jaarlijks op het programma hadden (en hebben) staan, zeker Hagenaars en Hagenezen

Maar terug naar 8 maart 2020. Daags ervoor had ik - als late inschrijver - mijn startnummer bij het wedstrijdsecretariaat opgehaald. Dus meteen opgespeld en vanmorgen geheel in 'loopklare loopkleding' van huis gegaan. Met de tram (Randstadrail 3) ging de reis naar het centraal station. Van daaruit wandelen naar het Malieveld. Potverdrie wat was het koud zeg, het zou toch zacht weer worden? Het had vooral met de stevige wind te maken waar zelfs mijn windstopper nauwelijks tegen bestand was. Met de voorspelde regen viel het wel mee: aanvankelijk 'motterde' het wat maar naderhand, tijdens de loop, bleef het nagenoeg droog.

Het was even zoeken naar de tent waar de Haag-atleten hun bagage kwijt konden. Dat was tegenover de Koekamp. Mijn sporttas daar neergezet en een korte warming up gedaan met een groepje onder leiding van Carel Knoester.

Een half uur van tevoren stond ik al in vak 3, of 'Wave 3' liever gezegd. Dat was tussen Paviljoen Malieveld en de Koekamp in. Om twaalf uur waren de lopers van de eerste Wave (1) van start gegaan, een kwartier later de lopers van Wave 2. Om half een waren 'wij van wave 3' aan de beurt, na ons eerst wat opgewarmd te hebben aan Snollebollekes 'links rechts'.

Meteen flink in de benen, tenminste, ik had het gevoel dat het vlot ging, misschien zelfs tè vlot. Dat bleek niet zo te zijn, want het 5 km punt bereikte ik 'pas' na ruim 29 minuten. Daarna werd het aanmerkelijk zwaarder: op de terugweg waren er zelfs enkele momenten dat ik het wel mooi vond en stukjes ging wandelen. Daarna weer rennen natuurlijk om niet tè dramatisch achterop te raken.

Uiteindelijk terug bij de finish op het Malieveld in één uur en vijftig seconden. Wat ik ongeveer had verwacht. Had uiteraard gehoopt onder het uur te lopen, maar dat zat er vandaag niet in.



Na afloop snel naar huis en later in de middag gekeken bij de Bosjes van Pex (Daal en Bergse Laan) , waar het 10km punt van de halve marathon was. Wel mijn fototoestel meegenomen om, naast aanmoedigingen, enkele geel-groene lopers in actie vast te leggen. Het is allesbehalve volledig, beschouw ze (slechts) als spontane shots van een niet zo toevallige passant. Ik zet deze en een aantal andere foto's in een album, link volgt morgen op FB.

Geen opmerkingen: