zondag 6 december 2020

Dag Sinterklaasje, daa-hag!

Het lopen staat nu op een lager pitje, alhoewel ik drie dagen achter elkaar voor mezelf heb getraind. Maar dat waren geen mega-afstanden, elke keer zo tussen 30 en 50 minuten. En ook wel steeds met enkele "tempo's", dat tussen aanhalingstekens want zo snel ging dat niet. Ik denk dat dit ook komt door mijn (weer zwaardere) wintergewicht en een gevoelige rechterknie. Maar wandelen doe ik wel, door de duinen en over het strand, en naar de supermarkt vice versa.

Daarom maar even een wat positievere foto geplaatst uit een inmiddels ver verleden, een van de weinige loopjes waar ik als eerste over de meet kwam. Hier bij een prestatieloop over 10 kilometer op landgoed Te Werve, dat was in 1986. 

Maar ook even een terugblik op Sinterklaas. Ik ben daar niet mee begonnen omdat bij het plaatsen van dit blog op Facebook de foto van Sint en zijn Pieten als eerste zichtbaar zou zijn en dat is vragen om moeilijkheden. 

Het begint zowaar een beetje te winteren. Hier en daar heeft het al gevroren, vooral 's nachts maar naar verluidt zijn noch de sint met zijn paard, noch de pieten niet uitgegleden tijdens hun nachtelijke tocht over de daken. 

In het verleden kon ik mij meermalen vereenzelvigen met de sint, dus weet ik wat het is, dat gemanoeuvreer op de daken. Zeker als je hoogtevrees hebt. Maar zoals jullie weten werd ik toen bijgestaan door een heel leger pieten maar ja, die zijn de laatste jaren flink zwart gemaakt door media en politiek. Oh wacht, juist niet.... ;-)

Hoe dan ook hebben twee van zijn trouwe medewerkers tijd gevonden langs te komen, met cadeautjes, gedichten en snoepgoed. Niet bij ons thuis, maar bij de (klein)kinderen. Het was een heerlijk avondje, het avondje van Sinterklaas!



Geen opmerkingen: