zaterdag 15 mei 2021

Retour Recourt en Uit Wijden

Het was de week van oud-collega's: eerst het bezoekje annex weerzien met Henk Recourt, die ik ken van mijn eerste werkgever, Succes-NBC. Daarover heb ik het al gehad in mijn vorige post.

Daags erna had ik afgesproken met Corrie van der Wijden, ook een bevriende collega uit die Succes-periode. Haar zie ik bijna jaarlijks, dan gaan we wandelen en een terrasje pikken, soms naar een museum. Met haar man bewoont ze sinds kort een van die prachtige nieuwbouwwoningen aan de Duinslag, bij Ockenburgh. 


Dus gingen we in de omgeving wandelen, over landgoed Ockenburgh, de Puinduinen en door het Hyacintenbos. Lunchen deden we bij Chalet Ockenburgh. Niet op het terras, want alle tafels waren bezet of gereserveerd. We bestelden broodjes bij de TakeAway binnen en consumeerden dat aan een houten tafel in de tuin. Het was behoorlijk druk, niet zo gek natuurlijk want het was erg mooi weer èn Hemelvaartsdag.

Maar hoe gaat het eigenlijk met het hardlopen? Nou, het gaat er een beetje op lijken. Maandag deed ik weer eens mee met 'de vier jongens' van Haag Atletiek, een programmaatje met 16 maal 1 minuut door Meer en Bosch, maar daarvan heb ik de helft (8 x 1 minuut) volbracht. Het is beter dan niets!

Woensdag dus gefietst naar en van Wassenaar (alles bij elkaar zo'n 30 kilometer), 's avonds naar de Coopertest bij Haag Atletiek gekeken en wat foto's gemaakt. 

Vrijdag een stukje met Baangroep Vrijdag (van Maarten) meegetraind, in ieder geval de warming up met inlopen, wat oefeningen en korte versnellingen en vervolgens vijf keer 200 meter gelopen.

En zaterdag (vandaag dus) wilde ik wat langer lopen. Ik ging van huis via de Bosjes van Pex naar het eind van de De Savornin Lohmanlaan, bij de opgang naar de duinen. Daar gaat tegenwoordig Mulay en zijn groep van start. Hij zag mij, vroeg of ik meewilde, en ofschoon ik lang niet in goede vorm ben toch een poging gewaagd. 

Er deden aardig wat bekenden mee, onder wie snelle spartaan Mattijs van Dulkenraad, Ellen en Eric Melse. Ook mensen die regelmatig in Delft lopen, zoals de Kerkpolderlopen in de zomer. 

Het werd een gevarieerde training, en het ging best lekker!

Na een rustige inloop/warming up door de duinen richting Duindorp, gingen we het strand op. Daar een aantal versnellingen gedaan, zowel over het strand als over licht oplopende stukken vanaf de vloedlijn door mul zand. Weer later zestien keer in flink tempo heuvel op en rustig terug. 



Geen opmerkingen: