donderdag 13 mei 2021

Wat is vijftig jaar in de eeuwigheid...

Huwelijksreceptie 1970
Collegiaal weerzien na 50 jaar!

Woensdagmiddag was het prachtig weer, nagenoeg windstil, ideaal dus voor een fietstochtje. Dat ging naar Wassenaar, via de Koekamp, door het Haagse Bos en na Huis ten Bosch langs de Rijksstraatweg naar het noorden, richting Wassenaar.


Onderweg veel bloeiende bermen gezien waar al aardig wat vlinderleven waarneembaar was. Vooral kleine koolwitjes, maar ook de minder algemene oranjetipjes. En op enkele weilanden de onvermijdelijke lama's, die er al vanaf de jaren zestig de aandacht trekken. Niet dezelfde lama's uiteraard, maar dat spreekt.

Maar het fietsen had ook een concreet doel, namelijk een bezoek aan ex-collega Henk Recourt. Hij was bij de firma Succes-Nederlandse Boekenclub vormgever op de produktie-afdeling waar ik ook werkzaam was. Zijn vrouw Heleen belde mij een paar weken terug op met het voorstel een keer bij te praten. Erg leuk, omdat de laatste keer dat we elkaar zagen al een tijdje geleden is. Nou ja, een tijdje: 50 jaar maar liefst! Een hele tijd, kortom.

Het duurde wel even voordat ik ter bestemde plekke was. Ik was namelijk veel te ver doorgereden, zo bleek, dus na enig vragen aan deze en gene werd ik teruggestuurd, zeker wel een kilometer of vijf. Maar omdat ik vrij vroeg van huis was vertrokken, arriveerde ik exact op afgesproken tijd bij het appartementencomplex.

Personeelsetentje bij Succes-NBC, 1970(?) met o.a. Henk Recourt (rechts) en Heleen (tegenover hem, naast mij)

Heleen ving mij in de hal voor de receptie op. De ontvangst was allerhartelijks: we gingen buiten zitten, op het terras voor hun appartement, met uitzicht op een brede gemeenschappelijke tuin en een muur van weelderig groen. 

51 jaar geleden, receptie huwelijk Henk en Heleen. Met onder anderen een cultuurbarbaar, Henk Recourt (met bril) en 'Mijnheer' Marits Rietdijk.

Onder het genot van een drankje en garnalen- en zalmtoastjes kwamen de herinneringen naar boven: over collega's die ons destijds waren opgevallen en waaraan wij herinneringen hadden, het geslaagde carnavalsfeest waarna een van de feestvierders bij vertrek zó in kennelijke staat was, dat hij een hele rij geparkeerde auto's geschampt had, het huwelijk van Henk en Heleen ('Pop') enzovoorts. En uiteraard hoe het ons nadien vergaan is. Over werk, familie, kinderen en kleinkinderen. En er waren foto's!

Leuk feit is dat hun dochter, Barbara Recourt, een professioneel kunstenares is, en wel een op topniveau. Zij heeft in grote musea (mede) geëxposeerd en menig opdracht gekregen. De appel valt niet ver van de boom, want ook haar ouders zijn zeer creatief .

Met de afspraak dat we binnenkort een vervolg op deze mini-reunie gaan geven, fietste ik tevreden huiswaarts.

COOPERTEST

's Avonds nog even naar 'de club' gegaan omdat daar de coopertest werd gehouden. Niet om zelf mee te doen - want ik loop geen deuk in een pakje boter (beeldspraak klopt niet, maar alla) - maar om wat foto's te maken. De meeste foto's heb ik in dit album gezet.  



Geen opmerkingen: