zondag 21 november 2021

Wind en Zon bij Zier Running Herfstloop

Het was domweg heerlijk weer vanmorgen bij de Zier Running LenteHerfstloop vanmorgen. Regen is de lopers bespaard gebleven, maar de zon deed - zeker voor novemberbegrippen - flink zijn best.

De opkomst was behoorlijk, misschien niet zo groot als anders 'vanwege corona' maar komaan: er kan weer gelopen worden! Wel waren er enkele corona-maatregelen, zo was voor toegang tot het clubgebouw een QR-toegangsbewijs vereist.

Eerst ging om 10:15 'de jeugd' van start. Tien 'kids' in de categorie 6-8 jaar en zeven in de categorie 9-11 jaar.

Om 11:00 vertrokken de 5 kilometer lopers, tien minuten later gevolgd door de 10 kilometer. 

Wat mij betreft - kan alleen maar voor mezelf spreken - ging het goed, met name de eerste drie kilometers. Maar er stond vanaf het veld bij de De Savornin Lohmanlaan tot (bijna) aan Kijkduin een stevige wind. Dit, in combinatie met het bekende fietspad dat steeds meer omhoog gaat, maakte dat het  op de terugweg niet 'vanzelfsprekend' meer ging. Bij een paar lopers die mij voorbij gingen kon ik even aanhaken maar hen moest ik de laatste kilometer toch laten gaan. Ook weer een paar keer - zij het heel kort, een paar seconden - moeten stoppen maar de draad weer snel opgepakt.

Al met al kwam ik in 29'20'' minuten over de finish op de atletiekbaan van de Laan van Poot. Dezelfde tijd als vorige week bij De Koplopers, maar het parcours van vandaag was een stuk zwaarder dus al met al tevreden! 

Na afloop nog een kort praatje gemaakt met deze en gene, maar daarna snel naar huis. Ook met de benenwagen, via de Bosjes van Pex, met de zon op de kop. Ook goed voor de aanmaak van vitamine D, alhoewel dat in dit jaargetijde verwaarloosbaar zal zijn. 


Het interesseert u misschien geen Zier,

Maar toch: de uitslagen staan Hier!

Geen opmerkingen: