zondag 14 november 2021

Dan gaan we toch lekker naar de Kopjesloop!

Ik schrik er van! Twee weken geleden schreef ik mijn laatste post. Hoog tijd om het een keer over een andere boeg te gooien, maar ik ben er nog niet uit hoe. 

De tijd waarin wij nu 'met z'n allen' leven bevordert hoe dan ook niet direct de inspiratie en creativiteit. Het is misschien geen goede zaak, maar ik zuig alles op dat te maken heeft met 'cojona' en het bizarre beleid daaromtrent. Ik vind wel iets van het een en ander, maar ik wil daar niet op voortborduren, zeker niet op deze plek.

Hoe dan ook, het was weer een veelbewogen weekend. Uiteraard - hoewel: zo vanzelfsprekend is dat niet - was daar de intocht van Sinterklaas en zijn geroetveegde gevolg. Daartoe gingen we in familieverband naar 'De Fred' (waar ik lang geleden woonachtig was) om naar de optocht te kijken. 

We gingen er goed gevoed heen omdat we onze gasten van tevoren op een uitgebreide brunch met sinterklaaslekkernijen hadden getracteerd. Het was mooi weer, er brak zelfs even de zon door. Nadat de stoet voorbij was zochten we ons heil in de druk bezochte speeltuin. Daar konden de kleintjes een uurtje hun energie kwijt.

Vanmorgen - zondag inmiddels - vijf kilometer gelopen. Dat werd echter niet bij Sparta, waar de 1 van de 4 plaatsvond maar op het laatste moment in Delft, bij de Kopjesloop. Tja, je kunt je nu eenmaal niet in tweeën delen! (punt intended). 

Het was mijn derde kopjesloop van dit jaar, en na enig gereis met tram en benenwagen kwam ik ter bestemde plekke. Naschrijving was mogelijk, dat gebeurde in de buitenlucht, maar binnen was beperkt toegankelijk. Maar met enig geïmproviseer was het goed te doen. 

Het lopen ging trouwens goed al had ik het de laatste kilometer best moeilijk, moest zelfs twee keer even stoppen en dan weer door. Dit in aanmerking genomen, viel de 29'20'' mij nog mee, ook al was het een volle minuut trager dan de vorige keer. (Thuisgekomen check: in een maand tijd toch weer anderhalf kilo aangekomen, dat gaat bij mij altijd hard).

Op naar het volgende loopje! Dat wordt de Zier Running Herfstloop aanstaande zondag.

Geen opmerkingen: