zaterdag 4 juni 2022

De bewogen dagen voor pinksteren


Even een korte update! De pinksterdagen zullen naar verwachting niet ongemerkt voorbijgaan, daarna valt er meer te berichten.

De afgelopen week waren vooral in fysiek opzicht actief te noemen: maandag met Pierre, Vincent en Ton een pittig programmaatje afgewerkt in Meer en Bosch: 7x3 minuten met steeds 1 minuut pauze. Dat ging eigenlijk best goed. Eerder die dag het nodige gewandeld.

Dinsdag weer veel gewandeld in pittig tempo, van huis via Ockenburgh naar Vroondaal v.v. en tussendoor ook.


Woensdagochtend krachthonk, daarna naar Vroondaal voor een extra oppas. Maar dat viel tegen, randstadrail 3 reed niet vanwege een aanrijding dus liep ik terug naar de Perenstraat, naar de halte van bus 21. Die reed wel, in Leyenburg overstappen op tram 4 tot aan De Uithof. Maar die reed voor mijn neus weg en vervolgens moest ik een half uur wachten - want de eerstvolgende viel uit - op de volgende tram. Dat werd dus haasten op het laatst maar 'we' hebben het gered.

's Avonds met de groep van Carel meegetraind. Baantraining, wat neerkwam op 12x200 meter. Dat varieerde in het begin tot ca. 66 (één minuut zes) seconden tot - uiteindelijk - een keer 56 seconden. Kortom: pittig tempo maar niet 'tot het gaatje' dat je - afhankelijk van je 'niveau' - vijf kilometer zou moeten volhouden om een bepaalde/goede tijd te halen. 

Aanvankelijk - bij het inlopen - had ik loodzware benen, ik was er van overtuigd dat het niks ging worden maar uiteindelijk ging het best aardig. 

Donderdag zou wat wandelen betreft de zwaarste dag van de week worden, ik heb toen ruim 2,5 uur gelopen. Dat kwam vooral omdat het Openbaar Vervoer, althans de HTM, staakte en er geen enkele bus of tram reed. Met andere woorden: een stukje 'smokkelen' door een paar haltes met de tram te gaan zat er niet in.

En dan vrijdag: 's ochtends met z'n drieën in het krachthonk. Ging wat moeizamer dan woensdag, maar goed. Daarna nog twintig minuutjes op het grasveld achter het clubhuis gerend, met telkens een minuut full speed en een minuut rustig. 's Middags via Heemtuin H.J. Bosch (bij Pluk) naar de Uithof, waar het ooievaarpaar - eind maart gespot bij het nestelen - al grote jongen blijken te hebben. Tenminste, ik zag er één.

Ziezo, dat was 'm weer. Mooie pinksterdagen allemaal!



Geen opmerkingen: