zondag 29 januari 2023

Puinduinrun met menige Stairway to Heaven... Maar in de hemel is geen....

En weer was er een Puinduinrun! Een loop waaraan ik meermalen heb deelgenomen, maar dit jaar niet. Voorgaande jaren ook niet trouwens, dat kwam deels door cojona  Door blessure heb ik heel weinig gelopen de laatste tijd, en het is nog niet helemaal over. En dan, klimmen is niet mijn ding, zeker niet tegen die lange heuvels en steile trappen op. Maar eerlijk is braaf: het is en blijft een inspirerend evenement met een  uitdagend parcours. 

Zo was ik er vanochtend toch even bij, letterlijk aan de zijlijn, en heb mij toch enigszins verdienstelijk gemaakt met het maken van foto's.

https://myalbum.com/album/nEQGsJq2twka/

Eerder dit weekend had ik thuis een stel 'biervrienden' van Haag Atletiek op bezoek. Eens in de zoveel tijd komen we bijeen, dan eens bij die, dan weer bij een ander, en ieder neemt twee flesjes bier dat in het thema van het moment past. Ditmaal was het thema 'Winterbier'. 

Om de ergste (eventuele) ongerustheid bij de lezers weg te nemen: motto van dit soort bijeenkomsten is 'Geniet en drink met mate(n)'.  


Er is zowaar ook nog een uitslag van de proeverij, dit aan de hand van de door aanwezigen gegeven cijfers. Het kerstbier van Carolus (Christmas) kwam als 'winnaar' uit de bus, direct gevolgd door het door Robbert van der Elst zelfgebrouwen bier 'Achter de duinen' ('whiskey infused'). De 'Hibiscus Hipster' van brouwerij Kompaan behaalde het brons.
Het minst gewaardeerd werd de 'Red Pepper' ale van - eveneens - Kompaan. Dit vanwege - de naam zegt het al - de wel erg overheersende peper.


Het winterbier dat ikzelf had gekozen was 'Troubadour' van de belgische brouwer 'De Musketiers'. een lekker zoetig winterbier met een subtiel bittertje dat uitstekend combineerde met de zelfgebakken appeltaart...

Op de achtergrond - en een enkele keer op de voorgrond - was er muziek dat ging van David Crosby, The Doors, Rob de Nijs en Rory Gallagher tot Stromae en Mister Mister, en nog heel veel meer.

Hoe dan ook: het was weer errug gezellie! 


1 opmerking:

Hans zei

Appeltaart met bier 🤫