zaterdag 21 januari 2023

Winterse cross door Westduinpark

Foto: Ferwin Hoogeveen
Vandaag was er bij onze vereniging Haag Atletiek een enigszins verlate nieuwjaarscross in het kader van de 1 van de 4 crossen. Ook een loop in het kader van het Haag110 klassement, want de vereniging bestaat dit jaar 110 jaar. 

Er waren bijna 200 deelnemers, waarvan 12 op de jeugdcross, 60 op de korte cross (3800 meter) en 135 op de lange cross (8200 meter).

Zelf deed ik gewoon mee om het meedoen, het is immers een jaarlijkse traditie. Niet voor de wedstrijd want ik heb al een paar weken bijna niet getraind en van enige snelheid is absoluut geen sprake (meer). Positief was wel het weer: echt winters, het vroor licht maar de zon scheen constant. Ideaal loopweer dus. 

Van hardlopen (of wat daar voor door moet gaan) is niet veel gekomen, op bepaalde delen van het parcours - paardenpaden die moesten worden beklommen - was de zandige ondergrond zo hard bevroren en vol hobbels en gaten dat ik daar ben gaan wandelen. Wil dit jaar wel blijven hardlopen dus ik vermijd het risico op een blessure of val. 


Bovendien passeerden wij - langs een van die grillige zandpaden heuvelopwaarts - tot twee keer toe een aantal Schotse Hooglanders, waaronder een reusachtige stier met angstwekkend lange hoorns. Die wil je niet graag in je lijf hebben. Gelukkig had het dier geen kwaad in de zin en stond er klaarblijkelijk alleen om de lopers aan te moedigen. 

Uiteindelijk kwam het er op neer dat een flink deel van de 3800 meter (korte cross) wandelend is afgelegd. 

Aanvankelijk ging het nog goed... (foto Lodewijk van Dongen)

Na afloop was er erwtensoep en glühwein in de kantine/het clubhuis en viel er genoeg (na) te praten met deze of gene. 

Op naar het volgende loopje! 

Geen opmerkingen: