zaterdag 15 juli 2023

Een dijk van een loop

Vandaag weer eens naar Maasdijk om vijf kilometer (de 5 van Dael) te lopen. Heen met de bus; nou ja, drie bussen, een vanaf De Mient naar de Dedemsvaartweg, daar overstap op bus naar Naaldwijk. Daar stapten ook een aantal zeer snelle jongens in - vermoedelijk statushouders - die later ongetwijfeld voor de winst zouden strijden op de 10 kilometer. Vanaf busstation Naaldwijk een laatste overstap naar Maasdijk. Daar aangekomen was het nog zo'n twintig minuten lopen naar de Lange Kruiskade.

Het was even zoeken waar de inschrijving was, want die plek (het clubgebouw van de korfbalvereniging) was alleen via het kermisterrein te bereiken.

Kortom een nogal omslachtige manier om in Maasdijk te geraken, maar op de terugweg konden wij (Jan G. en ik) met Nanda en Cyril mee terugrijden naar Den Haag. Met dank! Zie ook foto hierboven.

Ter plekke menig bekende loper gezien, ook aardig wat mensen van onze club. Joop Raaphorst (81 jaar inmiddels) was ook weer van de partij. Nog steeds zeer fit, alive and kicking!

Geldt dat laatste ook voor ons? Zeker en vast, al is 'voor een tijd' lopen niet meer aan de orde. Laat ik volstaan met te zeggen dat er ondanks de warmte (de zon deed flink zijn best) 'lekker' is gelopen, en daar gaat het vooral om. 

Voor de geïnteresseerden, Van de lopers op de 5 km. hierbij de uitslagen. Ook van de 10 kilometer!

And now something completely different!

Op Facebook had ik al vermeld dat ik bezig was met het 'opleuken' van een uitleenboekenkastje. Verzoek was om daarop in elk geval Frida Kahlo af te beelden, het liefst met haar geliefde spinaapje en de slogan 'Viva la Vida'.

Een paar dagen terug was ik er klaar mee. Nou ja, voor 97%, zoiets. Het spinaapje waarmee Frida vaak vereeuwigd werd, staat er ook op maar wegens plaatsgebrek aan de andere zijkant van het kastje. Tevens staat er een vogel op die ook in Mexico, het geboorteland van Fridah voorkomt, de Montezuma Oropendola. De gele bloemen zijn lelies die de naam 'Viva la Vida' dragen. Op de bovenkant van het kastje 'rust' een Monarchvlinder uit, een Zuid-Amerikaanse vlinder.




Geen opmerkingen: