vrijdag 4 augustus 2023

Schoolfoto's en zo...

Update van wel buitengewoon herfstige weken. En het lijkt nog even aan te houden. 15 tot 18 graden celcius, begin augustus, normaliter de warmste periode van het jaar. Menselijke weersbeïnvloeding? Wie zal het zeggen, ik kijk nergens meer raar van op. Vooralsnog houd ik het maar op de grillen van moeder natuur.

Maar goed, ondertussen is er genoeg gebeurt, vooral in eigen kleine kring. Nieuwe keuken laten installeren (klinkt wat decadent, maar het was wel nodig), met dank aan John Verkade! En zo nu en dan zowaar de loopschoenen aangetrokken en een stukje hardgelopen. 

Ook weer wat geschilderd en diverse exposities bezocht. Zoals de digitale licht- en geluidshow in het kunstcentrum Fabrique des Lumières in Amsterdam, waarbij het werk van Dali en Gaudi centraal staat. Een indrukwekkende belevenis op het snijvlak van kunst en kitsch.

De andere expositie was in  het Fotomuseum Den Haag. Of is, maar haast u want de expositie is tot en met zondag 6 augustus te bezichtigen. Daarin staat een thema centraal: Scholen (verliefd, verveeld, slapen).

Er zijn  veel foto's met een min of meer nostalgisch karakter te zien, klassefoto's van 150 jaar geleden tot heden, sfeerbeelden van leerlingen en studenten in klas en schoolomgeving, enzovoorts. 

Mag u raden - wat niet zo moeilijk is - welke van onderstaande foto's niet op deze tentoonstelling te zien is/zijn...









1 opmerking:

Diederik zei

De laatste? Sta jij daar op; rechts onder?