zondag 20 augustus 2023

Familie en andere lopende zaken

Weer een korte update van de afgelopen weken. 

Na de Kerkpolderloop op 6 augustus had ik een relatief rustig weekje wat hardlopen betreft. Wel een paar keer voor mezelf getraind.

De week daarop (zaterdag 12 augustus) was de Bradelierloop. Hoofdnummer was de 10km, maar ik deed - zoals steeds de laatste twee jaar bij prestatielopen - mee aan de 5km. Gezellige loop en mooi parcours. Best wel lekker gelopen voor mijn gevoel al gingen de laatste twee kilometers - ongemerkt - beduidend trager. Heen ging ik met het openbaar vervoer (de bus incl. drie keer overstappen), terug kon ik, evenals Jan G. en Mulay, mee terugrijden met het echtpaar Melse. Bij station Den Haag HS nog afsluitend koffie gedronken bij de een of andere tent.

En vandaag (20 augustus) weer een Kerkpolderloop gelopen, meteen ook de laatste van dit seizoen. Niet dat er niet meer gelopen gaat worden, want in Delft zijn de diverse verenigingen altijd actief met het organiseren van prestatieloopjes. 

Hoe dan ook was het prachtig weer vandaag, met een stralende zon. Wel een beetje warm maar dat is niet zo gek, medio augustus. Ook nu weer lekker gelopen. Over de eindtijden van tegenwoordig bericht ik niet meer al gaat het elke week ietsepietsje sneller ten opzichte van de keren daarvoor.

Jan Groeneveld was ook weer van de partij en voelde zich in vorm. Helaas nam hij met nog een paar jongere lopers bij het 4km de verkeerde - want doodlopende - afslag waardoor een scherpe tijd er niet meer in zat. Het scheelde al met al zo'n 140 meter, zo heb ik begrepen.

De afgelopen weken weinig geblogd en ook andere andere creatieve zaken stonden op een laag pitje want het was nogal druk in de privé/familiesfeer. Zo gingen we vorige week woensdag met onze jongste kleindochter Lily een middagje naar het Museon/Omniversum. Daar werd onder meer de animatiefilm 'Barney and Beenie' vertoond, waarin de oproep om de zee schoon te houden het centrale thema was. 


De week daarop hadden we ook nog 'een soort van' oppasdag, toen we met de kleindochters naar ''Glow in the dark midgetgolf zijn gegaan. Zoals de naam al doet vermoeden, is het midgetgolf in het donker, althans met schaarse verlichting waarvan witte kleding zo mooi in paarse kleuren gaat oplichten. Daarna bij de pier nog even op de trampoline gesprongen (nee, opa niet) en via het strand teruggelopen naar het eindpunt van lijn 11.

Vorige week donderdag ging ik nog even naar tuincentrum Ockenburgh om een netje voor de pruimenboom te kopen. Biedt hopelijk bescherming tegen vogels, maar wespen e.d. kunnen nog wel door de grote mazen. Enfin, we zien wel. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een rondje door de heemtuin (bij Pluk) te lopen.


De vrijdag daarop een middagje strand voorafgegaan door een bezoekje aan de Jutterskeet van 'Ome Jan' en zondag met de hele familie - inclusief schoonzus, zwager en zoon - in en rond het strand aan het begin van de Zandmotor. Daar hebben we koffie gedronken en gelunchd bij respectievelijk de strandtenten BLOW en De Parade. Dat alles in het kader van het 'tinnen huwelijk' van Daphne en Daan.

Dat was het zo'n beetje in vogelvlucht. 

Oh ja, gisteren (19 augustus) nog een dagje Venlo. De bedoeling was om ook nog even Schin op Geul, Valkenburg en Maastricht aan te doen maar het weer gooide roet in het eten: uitgerekend Zuid-Limburg had met regen te maken en dat zou de hele middag zo blijven. Omdat er met veel bewolking en regen niet veel bijzonders te fotograferen valt in de natuur, keerde ik na een museumbezoek in Venlo met de sneltrein Venlo-Den Haag CS. weer terug.

Aan dat museumbezoek wijd ik nog een apart blogje. 

Geen opmerkingen: