maandag 17 december 2012

Twee kilometer, maar dan anders

Wind tegen bij M&M loop (foto Leo Tolboom)
Een ouderwetse baantraining, dat is alweer een tijd geleden. Voor mij tenminste wel. Het was echter wel goed te doen ondanks die meeuwen en makrelen nog in de benen. Maar dat gold voor zowat heel groep 5. Overigens heb ik na de training de helft van de makreel soldaat gemaakt, de andere helft is gisteren door mijn wederhelft verorberd.

Maar terug naar de training. Het waren tien maal 200 metertjes, verdeeld over twee blokken van vijf maal 200 m. Eerst een minuut of tien inlopen, daarna wat oefeningen en loopscholing inclusief korte tempoversnellinkjes. Daarna het programma. Er waren meer groepen op de baan want bijna elke groep volgt hetzelfde trainingsschema.

Wie deden mee vanavond? Dat waren Eveline, Ellen, Ellis, Ilse, Hans de P. en Hans U., Dick, Jos, Arne, Rob en ikzelf.
De eerste keer werden de 200 meters in pakweg 53 seconden gelopen (de snelleren uiteraard een paar seconden sneller), maar toen we warm gedraaid waren kwamen we/kwam ik een paar keer op 48 à 49 seconden uit. Het was nèt aan, we mochten wel hard lopen maar ook weer niet tè hard. Snel lopen is vooral een kwestie van techniek, merk ik. De laatste jaren heb ik de neiging met kleine pasjes te lopen, naarmate ik de benen meer 'uitsla' gaat het vanzelf sneller. Misschien een aandachtspunt.

Al met al was ik best tevreden over hoe de training ging, en het lopen in het algemeen. Het gaat weer beter. In totaal (inclusief het van huis naar de club lopen en vice versa, en het inlopen) is er zo'n 90 minuten gelopen. Eens kijken hoe het woensdag gaat. Laat ik het niet te bont maken want die meeuwen en makrelen zijn niet zómaar uit de benen en zaterdag loop ik (op ontspannen wijze) een halve marathon, in Linschoten.

Geen opmerkingen: