vrijdag 7 december 2012

Voor de (sneeuw)storm uit...


De foto hierboven is gemaakt tijdens de Duinstrandloop afgelopen weekend (en gemaakt door Erik Blokhuis) . Zoals ik er bijloop, zo ging het gistermiddag ook. Nog niet supermakkelijk dus. Zoals beloofd (vooral aan mezelf) ging ik voor een duurloopje met wat lichte versnellingen. Van die versnellingen is niet veel terecht gekomen, daarvoor had ik niet 'de benen' maar een duurloopje van in totaal 70 minuten ging nog wel. De route ging via de Zonnebloemstraat en Fuutlaan de duinen in naar boven, daar linksaf en rechtdoor langs het veldje en bij de tweede afslag rechts het strand op.

Je hebt van dat weer waarbij het vrijwel windstil lijkt, dat je de boomtakken nauwelijks ziet bewegen, maar dat je opeens tegen een muur van tegenwind loopt wat een enorm lawaai om je oren maakt. Het kan mentaal zijn, maar het maakt het lopen extra zwaar. Zo'n dag was het gisteren. Op het strand naar Kijkduin werd ik begeleid door dat razende suizende geluid, maar bij Kijkduin ging ik naar boven en na het overdekte winkelcentrum draaide ik linksomkeert en liep via de duinen terug naar de Savornin Lohmanlaan en van daar uit via de Bosjes van Pex naar huis.


Op het veldje bij de 'Sav' zag ik onze roodharige vriendinnen staan. Ik had mijn mobieltje bij me dus kon ik nog snel een opname van de inmiddels vertrouwde dieren maken.


Later op de dag heb ik bij Run2Day op de Fluwelen Burgwal een sporthorloge gekocht, een Timex. Geen super-geavanceerde, maar dat hoeft niet zo van mij, ik ben niet zo van de knopjes en instellingen. Ik had, nee hèb nog wel een Garmin Forerunner maar het bandje is kapot en het ziet er naar uit dat ik 'm naar Garmin moet sturen voor een nieuw bandje. Maar dan ben ik dat horloge wel wekenlang kwijt. Vandaar de aankoop van de Timex, daar kan ik voorlopig wel even mee verder.
 
 
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je eens in de buurt dent moet je bij Decathlon kijken Fred.

Ruud van A.