maandag 2 maart 2015

Het Lentegevoel


Alsof ze het op een (geheime?) kalender hebben gezien en massaal hebben afgesproken op 1 maart te beginnen met hun lente-concert: de zangvogels. Dat viel mij gistermorgen op toen ik een wandelingetje door de Bosjes van Pex maakte. Hoorde je de afgelopen weken hier en daar al wat getsjilp en getwitter, nu, op de eerste ochtend van de lentemaand hoorde je ze overal: merels, zanglijsters, roodborstjes, winterkoninkjes... en de komende weken komen er steeds meer bij! Ook de vogels die elders hebben overwinterd en de reis naar het noorden hebben aanvaard.Maar ook de eigen achtertuin wordt af en toe bezocht door bijzondere vogels. Naast de vaste gasten (heggemus, merel, houtduif, ekster, vlaamse gaai en roodborstje) kan dat de ene keer een reiger zijn, de andere keer een bonte specht of een exoot zoals onderstaande halsbandparkiet.


1 opmerking:

Tjeerd Scheffer zei

Dag blogger,
Wij geven altijd zo hoog op over onze Leiden Marathon. Gewoon omdat wij er trots op zijn zo´n mooie loop te mogen organiseren in een mooie historische stad en een typisch Hollands decor.

De Leiden Marathon is ontstaan uit lopers. Nog altijd denken wij vanuit dat perspectief als wij beslissingen nemen. De toeschouwers zijn leuk voor de lopers en niet alleen voor die paar toppers. Nee, onze gastvrijheid hier in Leiden e.o. strekt zich uit naar iedere deelnemer.

En dan jij. Jij bent meer dan gemiddeld geïnteresseerd in een hardloopevenement. Jij beschrijft wat je ervaart, wat je meemaakt bij het hardlopen. Veel mensen genieten van jouw verhalen. Dat spreekt ons erg aan. Daarom willen wij jou van harte uit uitnodigen om eens te horen wat wij in Leiden gaan doen met de 25e editie en het NK Halve Marathon in huis.

Wij willen jou “Leiden” van binnenuit laten zien.
Waar is die start? Zo maar een plekje? Waar is de finish? Zomaar een plekje? Wie zijn dat nou, die mensen van de Leiden Marathon?
Wij pretenderen niet de mooiste te zijn, niet de grootste, maar wel gewoon een hele leuke...

Vind jij het leuk om bij ons op de koffie te komen? Collega-blogger Running Ronald (Ronald Meijer), is onze co-gastheer. Hij heeft al jaren “iets met Leiden”.

Ik nodig jou van harte uit om met jouw bloggenoten aan te schuiven bij onze lunch in het Koetshuis de Burcht op zondag 29 maart om 13.00 uur. Dan vertellen wij je wat en laten een en ander zien.
Ik zou het erg leuk vinden als je erbij zou zijn. Stuur even een mailtje ter bevestiging naar Cécile Burghouwt: cecile.burghouwt@marathon.nl.

Hopelijk tot de 29e.


Hartelijke groeten,

Tjeerd Scheffer
Leiden Marathon, voorzitter