donderdag 26 maart 2015

Hebban olla vogala...


Het was bepaald geen warme dag gisteren, niettemin laat de lente steeds meer van zich spreken. Zo zag ik voor het eerst dit jaar een salamander in mijn vijvertje zwemmen, krijgen vooral jongere struiken een groenwaas, bloesemt het hier en daar en hoor je - vooral 's ochtends vroeg - steeds meer vogels zingen. Bovenstaand zwanenpaar zag ik, terugkomend van het tuincentrum met een grote tuingieter in mijn hand, druk in de weer met de bouw van hun nest.

Gisteravond, woensdagavond, weer eens meegetraind met de club. Wat simpelweg een paar dagen iets gedisciplineerder leven (vooral op het gebied van eten en drinken) verschil kan uitmaken. Bijna een kilo. Na het gesukkel van de laatste drie weken eindelijk weer eens 'lekker' gelopen.


Op het programma stond een duurloop met een kern van drie series versnellingen, te weten 1-1,5-2-1,5-1 minuten in 10km tempo, met 30 seconden rust tussen de tempo's en drie minuten rust tussen de series. Van onze trainers-rijke groep - ook Arie, Berry, Odette en Sanny liepen mee - was het ditmaal Sandra die de leiding had en zij deed dat met enthousiasme en verve. Het was dan ook een mooie trainingsavond, ondanks de felle, welhaast onbarmhartig koude wind waar je (of laat ik alleen voor mijzelf spreken, waar ik) al fietsend naar de club flink last van had. De wind sneed regelrecht door je jasje. Echter hardlopend viel dat alleszins mee, waarschijnlijk omdat je hele lichaam dan warm wordt en je misschien ook op wat meer beschutte plekjes loopt.

Detail: we konden voor het eerst weer grotendeels met licht door de duinen lopen.

Direct na afloop viel er alweer een verjaardag te vieren. Ditmaal was Sanny, onze 'bootcamp-dame' (naast hardlopen en assistent-trainer is zij bootcamp-trainster) de gelukkige. En zó gediciplineerd ben ik nu ook weer niet dat ik de tractatie in de vorm van appeltaart heb afgeslagen. Er was trouwens keus genoeg, er was een ruim assortiment aan koeken.


Ton ging nog even in het krachthonk trainen dus voegde ik mij bij hem. Nog even wat oefeningen meegedaan met hem, Harry en Vincent. Daarna pas douchen. Het voordeel van later douchen is dat het een stuk rustiger in de kleedkamer en doucheruimte is, nadeel is wel dat het 'lekkerder' is om direct na de training het bezwete lijf af te spoelen. Ook lekkerder voor de omgeving lijkt mij, ik had niet het gevoel dat ik naar bloemetjes rook.

Geen opmerkingen: