donderdag 19 maart 2015

Koekebakkers

Deel van Groep 7 met trainer Arie
Gisteren hebben Wim Hartman en ik onze Groep 5 en Groep 7 vrienden getracteerd op taart. Wij zijn nog niet jarig (letterlijk!) maar het kwam zo het beste uit.

De brownies die Wim meebracht waren voortreffelijk, niet te droog en met een volle chocoladesmaak. Zijn vrouw Trudie schijnt ze te hebben gebakken, het was top. Zelf heb ik mij die ochtend bezig gehouden met appeltaarten bakken, verre van origineel maar vrijwel iedereen waardeert dat 'zelfgebakken' resultaat. Drie taarten had ik gemaakt waarvan ik er echter één met bakblik en al in de container heb moeten kieperen omdat - om redenen die mij nog steeds onduidelijk zijn - de hele bodem gitzwart was aangebrand. De smaak van de hele taart was daardoor aangetast. Gelukkig kwam ik er thuis al achter anders was het bepaald een onaangename verrassing geweest. Ik heb er nog maar snel een extra vlaai bij gekocht...


Nou, ik ben fijn aan het doorzeuren over die taarten, net alsof ik niks te melden heb over de training. En dat klopt, want ik heb gisteren niet (mee)getraind, vandaag ga ik voor mezelf lopen. Zo wordt de schade ingehaald.

Over de verkiezingen van proviciale staten en de waterschappen dan? Ach, daar is al zoveel over te lezen, te horen en te zien geweest, wat moeten we daar nu nog over zeggen. Heel veel en niets.

Wat wel aardig is om te vermelden: het interview dat acteur en tv-presentator Stephan de Walle onze clubgenoot Harry van Maanen heeft afgenomen. Dat gebeurde in het programma "Debbie en haar mannen". Ik heb er gistermorgen even naar gekeken op TV West. Harry praat - met de voor hem typerende mix van humor en ernst - over zijn persoonlijk motivatie om middels een originele actie (de marathon achter een rollator uitlopen) geld te vergaren voor de KWF Kankerbestrijding.


Na Harry kwam een andere bekende Haagse sporter op bezoek, fysiotherapeut Jacky Ledeboer. zij zat namens Fysiofit eveneens op de bank bij "Debbie en haar mannen" en het gesprek ging over vallen en 'vallens-angst' bij ouderen. En hoe (veel) beweging er toe kan bijdragen de risico's van het vallen te beperken.

Geen opmerkingen: