donderdag 24 november 2016

Opening Haags filiaal Decathlon

Laan van Meerdervoort op een namiddag in November
De afgelopen dagen in relatieve rust doorgebracht. Dat was maandag zeker het geval, een hersteldagje na de zevenheuvelenloop, dus ook geen zware training die avond. Er stonden lange tempo's op het programma, had er niet aan moeten denken!

Dinsdag wel weer een stukje gelopen, zo'n drie kwartier, en woensdagavond - na 's ochtends met Wim, Arie en Carel te hebben gefitnessd in het krachthonk - 'gewoon' weer meetrainen.

Op deze woensdagavond stond een pittig duurloopje op het programma. Het pittige zat 'm vooral in een paar versnellingen, onder andere twee 'ronden' van ruim 500 meter over straat - vanaf de villawijk Kijkduin over de Kijkduinsestraat en via de Duinlaan terug - en op het laatst bij de Kijkduinsestraat tweemaal een flink stuk omhoog, de eerste keer rustig en de tweede keer snel. Hoewel het bij mij nog steeds niet van harte ging, voelde het wel weer iets beter aan dan de afgelopen weken.

Die middag ben ik trouwens nog even naar de stad geweest om bibliotheekboeken terug te brengen en een kijkje te nemen bij Decathlon, die gisteren de deuren van haar nieuwe filiaal opende. Waarmee het mega-warenhuis op sportgebied ook in onze residentie vaste voet aan de grond heeft gekregen. Of de eveneens in het centrum aanwezige sportwinkels als De Hardloopwinkel en Run2Day blij zijn met deze sterke concurrent is natuurlijk maar de vraag.

Onnodig te zeggen dat ik aardig wat hardloopbekenden tegenkwam. Zelf heb ik wat gesnuffeld bij de schoenenafdeling. Er is een groot assortiment aan loopschoenen, van spotgoedkoop tot aardig aan de prijs. Weliswaar voor het overgrote deel van hun eigen merk Kalenji, maar daar lijkt op zich niet veel mis mee te zijn. Maar uiteindelijk heb ik niet veel meer gekocht dan een soort looplampje, een button die je bijvoorbeeld aan je jack kunt bevestigen. Altijd handig bij het hardlopen tijdens de avonduren.

Ook meteen maar een klantenkaart aan laten maken via de laptop bij een vriendelijke franstalige dame, waarna ik een rugtasje mocht uitzoeken. Er zullen heel wat van die tasjes verstrekt zijn op deze dag!

Geen opmerkingen: