vrijdag 19 april 2019

Bruggetjes van verleden naar heden


In 45 jaar tijd is er niet zo heel veel veranderd aan de ingang van sportpark Laan van Poot...

Even een korte update van afgelopen week. Woensdagochtend wel krachttraining gedaan. Wat het lopen 's avonds betreft kan ik kort zijn: het ging voor geen meter! En een meter is al zo kort.

Maandag kon ik nog redelijk goed mee met mijn clubgenoten, dinsdag heb ik als opa oppas aardig wat gewandeld en gefietst, en woensdag kon ik nog net het inlopen en de loopscholing volbrengen, maar zodra duurloop 2 (voor mij dl. 3) begon raakte ik al bij Kijkduin achterop en kon met geen mogelijkheid meer aanpikken. Ben afgehaakt en overwegend wandelend teruggegaan. Pijnlijke knieën, stroeve rug, verkeerde schoenen zonder demping, te zwaar, nog niet hersteld van het weekend. Klopt allemaal min of meer, maar misschien moet ik volstaan met: "het ging niet". Hopelijk duurt dat gedoe niet te lang.



Woensdagmiddag kregen wij - met een groepje vrienden onder leiding van gemeenschappelijke vriendin - en IVN-gids - Gerda Idsinga - een rondleiding op landgoed Te Werve. Met aansluitend een brunch in het gelijknamige paviljoen. Dit alles naar aanleiding van haar verjaardag en die van haar echtvriend Wim, die in maart jarig was. Het was een wandeling door een prachtig park met grote markante bomen en een fraaie bostuin. Zie voor foto's deze link: Het is volop lente!

Gerda wees ons op een aantal niet-alledaagse (stinsen)planten, waaronder de paarse schubwortel, de gele aronskelk en daslook. Ook vertelde zij het een en ander over de geschiedenis van het park.


Aan Landgoed Te Werve bewaar ik zelf goede herinneringen omdat ik hier - als modale loper - een keer tweede en het jaar erop eerste ben geworden op een tien kilometerloop. Daaraan deden een paar honderd ambtenaren van diverse ministeries deel. Dat was midden jaren tachtig. Het park en het gebouw is drie decennia later eigenlijk niet noemenswaardig veranderd. Sterker nog: voor mij was het alsof ik er gisteren nog was.


Vandaag is mijn wederhelft jarig, dus de activiteiten spitsen zich op deze dag toe! We gaan wel naar buiten waar de vogeltjes fluiten.

Geen opmerkingen: