zondag 7 april 2019

DANF in Delft: 'rotter' dan Rotterdam

Alle aandacht vandaag voor de grootste en belangrijkste marathon van Nederland, de marathon van Rotterdam. Ondanks de plotselinge warmte zijn er bij de top super-records gebroken: het snelste parcoursrecord ooit (Marius Kipserem in 2:04:11), de snelste Nederlandse (Abdi Nageye in 2:06:17) èn bijna de Belgische (Koen Naert in 2:07:39) marathontijd ooit, etcetera. Ook een mooie revanche van 'onze' Khalid Choukoud, die de marathon in de schitterende tijd van 2:13:40 volbracht. Niet zijn snelste tijd (dat was 2:10:00), maar wel een tijd waarmee hij zowel zichzelf als anderen heeft bewezen de marathon op glorieuze wijze te kunnen uitlopen. Een fraaie twaalfde plek!

Vandaag nog een beetje last van de Coopertest(?)
Mijn plan om, evenals andere jaren, naar Rotterdam te gaan om te gaan kijken ging niet door. Vanmorgen nam ik eerst deel aan een 7 km. prestatieloop in Delft. Het zou beter zijn om het daar niet over te hebben, want ik ben uitgestapt. Of liever gezegd: ik heb flinke stukken gewandeld, het ging voor geen meter. Het werd een DANF (Did Almost Not Finish). En dat op zo'n kippeneindje, zeker met de marathon zo'n twintig kilometer verderop in gedachten. Darmklachten en vermoeide benen, ik kwam niet op gang en al helemaal niet in een 'flow'. Dat ik toch nog in 46 minuten over de finish kwam verbaasde mij, maar heb mijn kaartje met eindtijd niet ingeleverd. Dus ook niet in de uitslagen, ik heb immers amper vier van de zeven kilometer hardgelopen, voor de rest gewandeld, stukjes langzaam gejogd en gesukkeld.

Niettemin was het prima weer tijdens het lopen: zonnig, zelfs warm. Voor het eerst dit seizoen in korte broek gelopen. Achteraf was het ook gezellig, de nazit met Pierre (die de 3,5 km had gelopen) Michel en Hizkia en Jan W. met wie Pierre en ik zijn meegereden. Ik wilde daarna naar Rotterdam maar rekende uit dat dit weinig zin zou hebben gehad, bij aankomst kwamen de vier uur plus lopers binnen en en ik wist niet wie van onze club of andere Haagse verenigingen meededen. Bovendien was het dermate warm dat het strand lokte. Ook daar ben ik uiteindelijk niet geweest, het werd een paar uur verblijf in Achtertuinië. Daar hadden we ook nog een bezoeker voor het zwembad...


Niets zinnigs te melden dus. Nou ja, zaterdag stond in het teken van 'oppassen' op de kleindochters, die na de pannenkoekenmaaltijd bij ons thuis naar Scheveningen zijn gegaan - met de bus - voor een bezoek aan Sealife. Daar zijn we wel meer geweest, maar toch leuk om nogmaals te zien.


Vooral leuk was het voederen van de piranha's, waarbij wij vooral leerden dat vleesetende piranha's veel minder gevaarlijk zijn dat de 'vegetarische' piranha's, die naar alles bijten wat in het water terecht komt. Vleesetende piranha's zijn aaseters en hebben geen enkele belangstelling voor levend voer, ook niet voor de vingers van mensen laat staan zwemmende mensen.



Ook even gaan kijken bij het voeren van de otters. Leuke dieren, en zo op het oog nog vrij aaibaar ook, al lijken de handschoenen die de oppasser draagt geen overbodige luxe.

Meer foto's van ons bezoek aan Sealife staan hier! Daarna zijn we nog even naar een strandtent gegaan om iets te drinken, terwijl ons oudste kleinkind zich vermaakte op de trampoline....


Naderhand reed ik met kinderwagen en daarin onze jongste kleindochter naar Vroondaal via Madestein, waar ik twee buizerds zag die zich rond de grote plas aldaar ophouden. Op facebook heb ik al bijgaande plaatjes gedeeld met de mededeling dat zij de lente in hun bol hebben. Maar ook andere vogels zoals deze koet handelen conform de activiteiten die gebruikelijk zijn voor dit seizoen....


Geen opmerkingen: