dinsdag 16 april 2019

Lenteloop in Brexitland - deel 2 (Colchester)


Maandagavond (gisteravond) weer eens meegetraind met de groep, ditmaal onder leiding van Ilja. Op papier een vrij relaxte training, een duurloopje met drie series van 5 x 30 seconden in 5km tempo. Wij liepen deels door de duinen richting Kijkduin, terug vooral over straat. Na anderhalve week amper hardlopen en de Engelse wandeling nog overduidelijk in de benen, viel het mij niet mee maar heb de training niettemin volbracht.

Terug naar huis, hoorde ik van het vreselijke nieuws van de Notre Dame. Achteraf blijkt dat er veel, maar niet alles is verwoest. Dit wordt - hoe dan ook - zo'n historische dag, vergelijkbaar met 27/11 al is de oorzaak ditmaal hoogstwaarschijnlijk anders.

Ben vaak in Parijs geweest en was benieuwd wat ik (of liever gezegd mijn digitale geheugen) zich kon herinneren van de Notre Dame. Een klik op Google Search leverde aardig wat resultaten op. Ik heb de immense kathedraal diverse malen bezocht, ook van binnen. Diep triest wat daar van over is gebleven - niet veel vrees ik - maar de boel wordt in oude luister hersteld, Macron heeft dit aangekondigd. Toch nog een positief bericht.



Verder nog 'het staartje' van de wandeling door Essex afgelopen weekend. Na afloop verzamelde het voltallige gezelschap zich in Colchester, waar dezelfde bussen en chauffeurs die de lopers op deze dag van punt naar punt hebben vervoerd om half negen gereed stonden om iedereen naar Harwich terug te brengen.

Ondertussen heeft menigeen zich weten te vermaken in het aloude stadje - naar verluidt een van de oudste steden van Engeland - met o.a. bezoek aan het park en de pub. Of meerdere pubs. Zelf nog een kijkje genomen in het museum. Veel nostalgia, altijd leuk. Voor ons Nederlanders een aantrekkelijk museum want gratis toegang....

Zie voor de foto's van het bezoek aan Colchester deze link!

Geen opmerkingen: