zondag 8 december 2019

Vijf kilometer ging voor geen meter!

De afgelopen week heb ik 'lekker' getraind, dat wil zeggen: het ging voor mijn doen soepel en kon woensdag bij de versnellingen goed meekomen. De maandagtraining 'solo' ging zelfs heel goed voor mijn gevoel. In schril contrast daarmee stond het prestatieloopje vandaag (5km Kopjesloop) in Delft.

Ditmaal ging ik met tram en trein naar Delft. Op weg naar de uitgang van station Delft liep ik Lodewijk (trainer van onze snelste loopgroep) tegen het lijf. Hij was met de fiets. Zelf had ik via 9292 gezien dat ik het beste met de bus naar het Bieslandsepad kon gaan, van daaruit was het nog maar een klein stukje lopen naar clubhuis DES, waar de inschrijving en de kleedkamers waren gelokaliseerd. Lodewijk wist mij over te halen om samen te gaan lopen, hijzelf met de fiets aan de hand. Zo geschiedde. Het regende op dat moment trouwens wel, niet met pijpenstelen weliswaar maar toch meer dan op grond van Buienradar.nl voorspeld was.

Maar goed, het zal zo tegen de drie kilometer lopen zijn geweest en we waren ruim op tijd bij DES. Lodewijk is ook weer na lange tijd aan het hardlopen geslagen en - zo bleek later - het gaat weer de goede kant op.

Na de koffie en het omkleden een stukje ingelopen, naar het toilet en vervolgens naar de start. Het was niet overdreven druk wat het aantal lopers betreft, mogelijk door het weer of - nog waarschijnlijker - vanwege de Bruggenloop die later die dag in Rotterdam werd gehouden.


Het inlopen ging niet echt gemakkelijk, de knieën voelden een beetje pijnlijk aan en de benen zwaar. Toch probeerde ik niet te langzaam te starten, ik had per slot van rekening al een redelijke warming up gedaan en wilde zien wat er in zat vandaag. Welnu, niet veel. Al na een paar honderd meter voelde ik sterke weerstand in de benen, viel toen al terug en had veel moeite met de ademhaling. En dat bleef zo, velen passeerden mij en ik kon - als ik dat al gewild had - bij niemand aanhaken. Dacht er zelfs aan om te stoppen maar toch niet gedaan. Kreeg ook nog last van opspelende darmen. Nee, van 'lekker' lopen was geen sprake, ik had het gevoel dat ik bezig was met de laatste vijf kilometer van een marathon. Uiteindelijk had ik nog moeite om onder het half uur te blijven en dat is mij nog nooit gebeurd. Tja, ik had duidelijk niet 'mijn dag!'


Na afloop toch nog even gezellig nakaarten met een aantal andere lopers onder wie Lodewijk, Bas van Binnendijk, Michel Out, Leen en Hizkia Taal in de kantine van het DES-gebouw. Dit onder het genot van warme chocolademelk. Daarna liep ik - bij afwezigheid van openbaar vervoer - nog eens een kilometer of vier terug naar station Delft, via het historisch centrum. Dus al met al toch nog wat kilometers gemaakt....

Geen opmerkingen: