vrijdag 20 december 2019

Old men and the Sea


Beelden vanuit het krachthonk van Haag Atletiek, waar vooral jonge talentvolle atleten aan de slag gaan maar ook een groep recreatieve senioren, elke woensdag- en vrijdagochtend. Tot welke categorie de mannen op de foto horen laat zich raden.

Nog even over het hardlopen: afgelopen woensdag lekker gelopen met Groep Maarten/Chris. Op het programma stonden twee series van 2-4-2-4-2 minuten, en dat twee keer. Het ging goed, op de laatste twee van de tweede serie na. Toch een kwestie van iets te weinig duurconditie en een 'wintergewicht' van 80 kilo, vijf kilo zwaarder dan in juli. En dan komen de kerstdagen er nog aan!

De titel van dit bericht heeft overigens te maken met een 'bruggetje' van bovengenoemde oudere sporters naar een expositie in Museum Bredius getiteld 'In de ban van de zee'. Tot 1 maart 2020 te bezichtigen en vooral interessant voor liefhebbers van zogeheten 'marineschilderkunst' uit De Gouden Eeuw . Ik was er gisteren.

Nu is de verleiding groot om in te gaan op het museum zèlf, waar ik - toen het museum nog aan de Prinsegracht 6 was - tot mijn  twaalfde levensjaar woonde, 'opgegroeid tussen de Rembrandts' zeg ik wel eens. Maar daar heb ik in eerdere blogs al over geschreven, zoals deze.

Deze expositie omvat in feite de schilderijencollectie van kunstverzamelaar Anthony Inder Rieden. Deze collectie bevindt zich in Londen en heeft het Verenigd Koninkrijk nooit eerder verlaten. Er zal dan ook niet snel een tweede gelegenheid zijn om de schilderijen te bewonderen.

Schepen voor een meditterane kust (ca. 1660) - Lieve Verschuier

Een storm op zee met een schipbreuk (1626) - Hans Goderis

Veerboten op de Maas voor Dordrecht (1648) - Hendrick de Meijer

Geen opmerkingen: