zondag 11 oktober 2020

Somewhere over the rainbow.....


.... werd hardgelopen vandaag. Nota bene in groepsverband, zij het dat er een onderverdeling was in groepjes van tien personen die - met tussenpozen - tegelijk van start gingen.

Wij spreken over De Kopjesloop in Delft. Het zou vast een uitzonderlijk barre en boze editie worden vandaag, uitgaande van de weersverwachting en van de slagregens in de vroege ochtend. Dat werd dus met tussenpozen Buienradar.nl raadplegen. Inderdaad was het weerbeeld zeer wisselvallig met van tijd tot tijd regen.

Dus de sporttas volgeladen, voor alle zekerheid zelfs een regenbroek er bij, maar die bleef - zo bleek achteraf - ongebruikt. 

Sterker nog: het werd gewoonweg mooi weer, met overwegend zon! 

Vroeg de deur uit, stukje lopen naar de tramhalte, met lijn 12 naar Station HS, waar John Greenfield mij opwachtte. Vervolgens gingen wij samen met de tram naar Delft. Vanaf halte Brasserskade was het nog zo'n twintig minuten lopen naar het clubhuis van SV Wippolder langs de Rijksstraatweg.

Ondanks het nogal omslachtig ogende reisschema waren wij erg vroeg bij genoemd clubhuis, rond kwart over negen. De start van de loop was om 11.00 uur.

Geheel volgens de meest recente instructies waren clubgebouw en kleedkamers gesloten, dus er was ook geen koffie vooraf. Tassen konden in rekken voor het clubhuis worden geplaatst, omkleden kon buiten of eventueel in de toiletten want die waren wel open. De startnummers met daarop de namen lagen buiten, in alfabetische volgorde. Een rij voor de 5 en een rij voor de 10 km. De startnummers moest je zelf oppakken en vervolgens opspelden. 


Na het - eventuele - omkleden wat ingelopen met Jan, naderhand ook met onder anderen Mulay en zijn spartaanse discipelen en de snelle dames Nanda en Mandy. 

Ook Peter Puite was van de partij, ook zo'n loper van de oude garde. We kennen elkaar nog van de vele prestatielopen die vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw in de regio werden georganiseerd.

Tegen elf uur naar de start.

Er werd om de 20 seconden gestart in groepen van 10 personen, die elk in een cirkel moesten gaan staan, op anderhalve meter van de ander. De exacte starttijd stond aangegeven op het startnummer en de gelopen tijd werd naderhand gecompenseerd.

Zelf heb ik naar mijn gevoel best 'lekker' gelopen. En dat terwijl ik de afgelopen week nauwelijks heb getraind: alleen dinsdag heb ik een duurloopje van bijna zeventig minuten volbracht, maar daar bleef het bij. Toch liep ik naar tevredenheid vandaag. 28'30'', amper sneller dan de vorige keer maar - zoals de speaker vooraf omriep: "Loop niet voor een tijd, maar voor uw plezier" en zo is dat. Maar het bloed kruipt.... De uitslagen - snel verwerkt, top! - staan zoals altijd hier.

Complimenten voor de organiserende vrijwilligers zijn wel op hun plaats, want waar kun je in deze tijd van min of meer strenge maatregelen nog meedoen aan zo'n gezellig prestatieloop? Hopelijk kan het volgende maand weer, tenzij er dinsdag strengere richtlijnen - ook voor de sport - worden afgekondigd. We gaan het zien!

Geen opmerkingen: