dinsdag 6 oktober 2020

Herfstige update


Pfoei, de tijd die verstrijkt tussen mijn blogposten wordt steeds langer. Op Facebook deel ik weliswaar regelmatig foto's die ik tijdens wandelingen en ommetjes maak, maar geen trainingsupdates. Nu stelt dat trainen in vergelijking met wat veel anderen doen weinig tot niets voor, maar voor mijzelf is het toch wel handig om er iets over vast te leggen. 

Verder mijd ik (voorlopig) bioscopen, café's en restaurants (zoveel mogelijk), dus bijna alles dat 'binnen'is. De contacten met de buitenwereld blijven beperkt tot familieleden en sportvrienden, zij het met de nodige afstand. Ook het reizen is zeer beperkt, afgezien van een enkele treinreis in het weekend als het weer meezit. Een en ander maakt dat het leven behoorlijk 'alledaags' is geworden en daar schrijf je niet 'alledaags' over.

Maar het lopen houden we er in! Vandaag heb ik bijna zeventig minuten in een rustig duurlooptempo volgemaakt. Daartoe ging ik van huis via de duinen en het strand naar Kijkduin en weer terug. Tussen de buien door!

Daarna - later in de middag - een stuk gefietst naar Clingendael, daar een stuk gewandeld en vervolgens op de fiets via het Haagse Bos en langs de Koekamp terug naar huis.

Even afgestapt bij de Koekamp. Het grote edelhert is weg, in zijn plaats lopen er nu een stuk of wat jonge herten (derde en vierde kop schat ik zo) waarvan de grootste (zie foto) nu de dienst uitmaakt. Want ook in 'onze' hertenkamp (zoals ik de Koekamp noem en altijd heb genoemd) is het nu bronsttijd. En ook bij de damherten lijken een aantal bokken 'geruimd'.

Gisteren (maandag) was het 'oppasdag' wat nooit een straf is met mijn lieve kleindochtertjes. De gang erheen op de fiets was wel pittig: vroeg, kil, door stromende regen en met stevige tegenwind naar Vroondaal. Het regenpak was bepaald geen overbodige luxe. 

Zondag liep ik ongeveer veertig minuten 'voor mezelf'. Geen versnellingen, want het lopen ging nogal stroef.

En dan de vorige week. Maandag 28 september, daags na mijn fiets- en wildobservatiemiddag op De Hoge Veluwe, met 'de jongens' van Pievitofre 'minuutjes' gelopen door Meer en Bosch. 15 x 1 minuut, met telkens een minuutje herstel tussendoor. Dat ging boven verwachting prima. Daarna nog twee of drie keer gelopen die week maar dat heb ik niet genoteerd...

 

Geen opmerkingen: