maandag 28 september 2020

Naar de Veluwe


Na een prestatieloopje op zaterdag volgt een hersteltraining op zondag. Dat zou een logische actie geweest zijn, maar het liep ditmaal toch anders. 

Zondagochtend spookte het aardig in de regio Haaglanden: veel regen, in elk geval meer dan zaterdag. Maar na zowel op zaterdagavond als zondagochtend een paar keer Buienradar te hebben gecheckt, was de verwachting dat het later op de dag zo goed als droog zou zijn in het oosten des lands. Dus alsnog besloten om naar De Hoge Veluwe te gaan. Rugzak, mondkapje, telefoon, fotocamera, OV-jaarkaart etc, mee en rond elf uur 's ochtends op weg voor een middagje 'de paden op, de lanen in'. 


Eenmaal in de trein gezeten, nogmaals buienradar gecheckt en nu werd er 'opeens' een groot regenfront zichtbaar dat gestaag vanuit Duitsland richting Veluwe e.o. trok. Nou ja, naast bovengenoemde bescheiden had ik een regenpak meegenomen, dus we zien wel.




Gelukkig zou het een droge dag worden, weliswaar overwegend bewolkt maar prima fiets- en wandelweer. Het regenpak bleef dus ongebruikt in de rugzak. 
Met de trein (overstap in Utrecht) ging ik naar Ede-Wageningen en van daaruit met de bus naar Otterlo. Daar vertrok ook een speciaal busje naar  de Hoge Veluwe en het Kröller Muller Museum. 

Vervolgens vanaf dat punt een witte fiets gepakt waarop ik mij de rest van de middag en vooravond heb verplaatst, naar en van de wildbaan naar het reemsterveld en weer terug.



Het was een vrij rustige bronstdag: geen spannende taferelen, wel een plaatshert dat druk doende was zijn roedel hinden bijeen te houden. Later in de middag - vooral na het strooien van 'de appeltjes' door de boswachter of/en zijn medewerkers - lieten de dieren zich meer zien. 


Ook werd er toen meer en van diverse kanten 'geburld'. Weer later liet een ander bronstroedel met plaatshert zich zien, maar dat was net iets te ver weg om  voor conflicten te zorgen. 

Alle foto's van zowel 19 als 27 september staan in dit album.



Geen opmerkingen: