donderdag 3 september 2020

Snelle lopers bij coopertest


En toen was het weer september. Met corona en alle bijkomende restricties lijkt dit jaar om te vliegen. Maar de herfst kondigt zich overduidelijk aan met 'kortere' dagen, ochtendkilte en wisselvallig weer.

Eerder deze week heb ik een paar keer voor mezelf getraind, maar gisteren niet gelopen. Wel even naar de Laan van Poot gegaan om de deelnemers aan de Coopertest te supporten, in mijn geval vooral door wat foto's te schieten. Niet meegedaan, al heb ik mij wel ingeschreven voor de 5k Overtake Run op 26 september. Want ook al wil mijn lichaam niet meer snel, de gedrevenheid 'tussen de oren' blijft onverminderd.

Hoe dan ook is er gisteren door het merendeel van de deelnemers aan de coopertest goed tot erg goed gelopen. En ook snel! Het weer werkte mee, het was zonnig maar zeker niet te warm en er zat veel zuurstof in de lucht. Maar goed, je moet het toch maar doen, zo'n coopertest wordt door menigeen als  een stuk zwaarder (psychologisch?) ervaren dan 12 minuten voluit op de weg lopen.

Ook ging er om 18:55 een drietal Racerunners van start, die menig goedgetrainde 'gewone' atleet niet hadden kunnen bijhouden!

Het record (3812 m) is gisteravond weliswaar niet gebroken, maar Jeffrey van Noortwijk kwam verrassend dicht in de buurt met 3788 meter, na een spannende strijd met Issak Berhane en Tesfalem Zeresenay die hij voor wist te blijven. Hilde Pape had de meeste meters bij de dames gemaakt, 3269 meter.

Verdere uitslagen staan hier!

De foto's heb ik in drie albums ondergebracht (eerste, tweede en derde startgroep). Ik heb overigens alleen van de eerste drie groepen beelden want had - als niet-officiële plaatjesmaker - thuis nog andere verplichtingen.

Groep 1 (18:30 uur)

Groep 2  (19:20)

Groep 3 (20:10)

Geen opmerkingen: