zaterdag 26 september 2020

Heerlijk loopje door Westduinpark

Onheilspellend ruig en kil herfstweer - met name aan onze westkust - leidde een wonderschone najaarsdag in met veel zon en een onverwacht aangename temperatuur. Ideaal dus voor een mooi loopje, ook al zag het daar vanmorgen vroeg niet naar uit.

Onze vereniging organiseerde voor de tweede keer dit seizoen de zogeheten 5K Take Over Run, wat neerkwam op een 5km loop waarbij ca. 150 lopers van start gingen, maar niet tegelijkertijd. Dit uiteraard in het kader van 'Corona'.

Eerst ging de minst snelle groep (rood) - waarvan de lopers verwachtten niet onder de 30 minuten te finishen - van start, een minuut later de iets snellere groep (28-30 minuten), dan oranje (26-28 minuten) enzovoorts (zie tabel). In tegenstelling tot de vorige keer werd niet achter de tribune gestart, maar bij de ingang van het sportpark.

Ik had mij evenals de vorige keer ingedeeld bij 'rood' en had dan ook een rood t-shirt aan. Een voordeel van een kast vol t-shirts die je in de loop van tientallen jaren hebt verzameld, want mijn favoriete kleur is het niet. Wat kleding betreft bedoel ik.

Mijn trainingsmaatjes waren ook allemaal van de partij (Ton, Vincent en Pierre) alsook Mulay met zijn snelle spartanen en uiteraard menige Haag-genoot. Genoten hebben ze inderdaad, afgaande op de reacties na afloop.

Lekker van start gegaan, niet te snel, niet te langzaam en zo verder. Het parcours was wel iets anders dan de vorige keer: wel liepen wij vanuit het sportpark rechtsaf de Laan van Poot op, maar bij de eerste afslag gingen we rechtsaf het duinpad op, achterlangs het sportpark tot aan de Fuutlaan, waar we weer via het Fuutpad naar boven gingen, het Westduinpark in. Boven de lastige col van het Fuutpad weer rechtsaf tot Duindorp, daar de Nieboerweg op en bij de eerstvolgende afslag rechtsaf de Laan van Poot op tot aan de atletiekbaan. De finish was nu niet op het grasveld vanwege de nattigheid maar op het verharde pad even voor het clubhuis.

Bijna iedereen was tevreden met hoe hij/zij had gelopen en dat geldt ook voor deze cultuurbarbaar. Met 27'47'' was ik meer dan tevreden, omdat ik de vorige keer - weliswaar onder veel warmere omstandigheden - boven de 30 minuten uitkwam (daar is de foto hierboven nog van). Maar ook veel anderen hadden nu sneller gelopen. Jan G. en Vincent kwamen onder de 25 minuten uit, terwijl Ton en Pierre onder de 27 minuten finishden. Naar de volledige uitslagen zal ik z.s.m. verwijzen zodra deze op de site van Haag Atletiek gepubliceerd worden.

Na afloop nog gedouchd, omgekleed en op een zonovergoten terras in gezelschap van onze sportvrienden wat nagepraat en gedronken.

Het was wederom een heerlijk loopje, met speciale dank aan de organisatoren o.l.v. Jan Passchier èn de weergoden! 

START          GESCHATTE TIJD            KLEUR SHIRT

10:30               langzamer dan 30 min.         Zwart
10:31               28-30 min.                             Rood
10:32               26-28 min.                             Oranje
10:33               24-26 min.                             Blauw
10:34               22-24 min.                             Wit
10:35               20-22 min.                             Groen
10:36               sneller dan 20 min                 Geel

Geen opmerkingen: