zondag 13 september 2020

Kopjesloop na Fien en Teun

Leuk weekend achter de rug. Zaterdag gingen wij naar Fien en Teun. Die 'wij' waren 'wij' met onze dochter en kleindochters. Hierover straks meer.

Vanmorgen (zondag dus) was de gang naar Delft, waar - voor het eerst sinds vele maanden - weer een heuse Kopjesloop plaatsvond. Met optimaal gebruik van de tram (lijn 3, lijn 11 en lijn 1) en een stief kwartiertje lopen kwamen wij bij de vertrouwde lokatie aan, nabij de Brasserskade. Ditmaal waren de 'wij' Jan G. en schrijver dezes. Bij aankomst bleek dat ook hier de nodige - zij het ontspannen - coronamaatregelen zijn genomen, met pijlen op de grond naar en van het clubhuis van DES, om de looprichting aan te geven. 

Wij waren er (erg) vroeg, maar geen nood, wel zo relaxed. Konden we nog op ons gemak koffie drinken, wat klessebessen met deze en gene en een beetje inlopen, naderhand met Mulay en zijn ditmaal kleine groep snelle spartanen (Mattijs en Marlon).



De startnummers met namen lagen buiten het clubhuis, die kon je zelf pakken. Echter bleek dat die van mij er niet bij lag, hoewel ik wel had vooringeschreven en betaald. Dat laatste klopte en dus kon alsnog een startnummer in ontvangst worden genomen. 

Na twee keer de 5km ruim over het half uur te hebben uitgelopen, ging ik er al in berusten dat dit  'mijn nieuwe normaal' is. Echter voelden de benen vandaag bij het inlopen goed aan. Dat kwam er tijdens de loop ook wel uit: het ging van meet af aan een stuk 'lekkerder' dan de vorige twee keren en uiteindelijk kwam ik in 28'35'' over de meet. Ongeveer twee minuten sneller dan de vorige keer.



Tevreden! Mede-organisator en regionaal bekende 'bare foot' runner Hans Verbeek maakte nog deze foto van 'snelle Nanda' en mij. Zoals je ziet met gepaste afstand :-). Eerder zette ik Nanda en 'snelle Mattijs' van Sparta op de plaat. 

Jan G., generatie- en reisgenoot, had net over de 26 minuten gelopen (26'11'') en was daar matig tevreden mee. Toch liep hij (volgens de uitslagen) per saldo iets sneller dan - eveneens generatiegenoot - Bert Gerritsma, die zeven seconden later finishde. Hij was tevreden met zijn resultaat.

Fien en Teun 

'And now something completely different'. Zaterdag reden we met onze dochter en twee kleindochtertjes naar 'Fien en Teun', de bewoners van Avonturenboerderij Molenwaard. Wij zijn daar nog nooit geweest maar dat is een van de leuke dingen die je als ouders en/of grootouders meemaakt: met kleine kinderen ga je dit soort dingen ontdekken. Volgens de ANWB is dit uitgeroepen tot 'het leukste uitje in Zuid-Holland'.

Op de site (zie vorenstaande link) staat uitvoerig wat je er zoal kunt zien en beleven. Een mix van avontuur, entertainment en educatie. Wellicht dat we hier in de toekomst meer heengaan, ik zou mij kunnen voorstellen in het voorjaar als de bewoners van de vele ooievaarsnesten die op en rond het park staan teruggekeerd zijn.

Wel een paar foto's die wellicht leuk zijn om te delen. 







Geen opmerkingen: