vrijdag 29 januari 2021

Tuinvogeltelling en ander coronaal tijdverdrijf

Naast netflixen is er weer een corona-activiteit bijgekomen. Het zit zo: we hadden een legpuzzel gekocht, leuk voor ons kleindochter. Echter bleek bij thuiskomst dat het een mega-legpuzzel was met 1000 stukjes! Veel te moeilijk en te veel werk voor een zesjarig meisje. 

Terugbrengen dan maar? Dat hebben we niet gedaan. Voor we er erg in hadden zaten we zelf te puzzelen. Een volstrekt nutteloze bezigheid zou je zeggen, maar wist ik veel dat het min of meer verslavend zou werken. Er liggen na drie dagen (nou ja, niet continu de hele dag hoor, bij elkaar een uurtje of zo) nog enkele tientallen stukjes om aangelegd te worden. We zijn er bijna!

Nog een corona-activiteit, maar niet alleen voor mij een jaarlijks terugkerende activiteit: Doen jullie ook mee aan de Tuinvogeltelling? Dit weekend is het zo ver, vandaag is de eerste dag. Je hoeft maar op één van deze dagen (vrijdag, zaterdag of zondag) een half uurtje te tellen. Hoe het precies werkt staat hier!   

Even de onvermijdelijke hardloopfoto van vroeger tijden.

Leuk voor de nostalgie, en passend bij de activiteiten van vandaag. Het gaat een beetje stroef de laatste twee weken, maar goed, 'we' lopen nog.

Trainingsupdate van vorige week (3): ik heb toen drie keer gelopen, dinsdag een kort loopje met daarin 3x1000 meter in sneller tempo, vrijdag een langere duurloop van 75 minuten (bruto) over een afwisselende route met straat, duinen, strand en bos. Zondag nog een loopje van pakweg 50 minuten. 

En deze week (4) drie keer gelopen. Desondanks nog flink op gewicht (ruim 80 kilo), wat ik bij die ene training op de baan (gisteren, donderdag 28/1) wel merkte: 5x200 meter, elke keer dik boven de minuut! Werk aan de winkel, het is momenteel pappen en nathouden.

Er valt niet zoveel te bloggen momenteel, de intervallen tussen het ene en het andere bericht worden steeds groter. Bezig met van alles en nog wat, maar weinig inspiratie. Komt wel weer goed.

Geen opmerkingen: