zondag 31 januari 2021

Vogeltjes tellen....

 

Heggemus

Op deze eerste ècht winterse dag (met overdag temperaturen onder het vriespunt) heb ik - ergens tussen  WNL en Buitenhof in - de vogels geteld die onze tuin met een bezoek kwamen vereren.

Het tellen gebeurde in het tijdvak van 12:00 tot 12:30 uur.

Om maar meteen ter zake te komen:

  1. Heggemus (1)
  2. Merel (1)
  3. Pimpelmees (1)
  4. Koolmees (2)
  5. Roodborstje (1)
  6. Vink (2)
Best redelijk veel verschillende vogels, al waren het andere dan die ik gisteren en de dagen daarvoor in de tuin zag. Toen waren er, naast de hierbovengenoemde, meerdere kauwen, halsbandparkieten, enkele spreeuwen, twee eksters en een zwarte kraai. Er hing toen wel een hele sliert vet- en zaadbolletjes maar die waren vandaag 'op'. Bovendien was het zachter weer, al weet ik niet of dat invloed heeft gehad op hun al of niet verschijnen.





1 opmerking:

Wim Kooij zei

leuk ook dit weer! Nog wel eens een huismus bij jou in de buurt gezien, Fred? We proberen vanuit de Haagse Vogelbescherming in beeld krijgen welke enclaves er nog zijn. In Scheveningen en achter het Centraal Station en bij de Zuidwal zijn er nog wel wat maar elders in Den Haag horen we als maar minder gekwetter.
De tuinvogeltellingen zijn in zoverre helaas niet betrouwbaar dat -anders dan jij!-nogal wat tellers huis- en heggemus verwarren. Schitterende foto trouwens!