donderdag 4 februari 2021

Kriig er (vreemde) uitslag van!

En weer ging het mis met mijn race app. Maar goed, ik heb wel vijf kilometer voluit gelopen en dat is ook alweer een maand geleden.

Start Uithoornloop 5 km. 2020

Ditmaal nam ik deel aan de virtuele Uithoornloop. Na de Van Speckeloop en de Midwinterrun de derde virtuele loop, op zich wel een goed iets want je traint dan met een doel voor ogen. Om 11:10 ging ik van huis en liep hetzelfde traject als de vorige keer. Onderweg hoefde ik niet veel te stoppen (drie keer bij het oversteken, zo'n veertig seconden bij elkaar) en het tempo kon ik goed volhouden. Bij thuiskomst heb ik de live tracker meteen op 'pauze' gezet, volgens de handleiding moest dat om te stoppen. Op mijn horloge - en met aftrek van 40 seconden - kwam ik op 33'50'' uit.

Even kijken op de Race-app. Hee, hoe kan dat? Op de app stond dat ik slechts 1.23 kilometer had gelopen. Raar, misschien onderweg per ongeluk op de pauzeknop gedrukt (ik liep met mijn telefoon in de hand). Maar goed, ik had toch een flinke tempotraining van 5 km. en 250 meter achter de rug. 

Wassen, aankleden en nogmaals kijken op mijn app. Daar stond nog steeds een uitnodigend pijltje met "Start Live Tracking". En ja hoor, hij stond gewoon op pauze, wat betekende dat ik die vijf kilometer alsnog 'officieel' kon volmaken. Maar ja, ik was al helemaal omgekleed, dus besloot ik de 'app-technische' afstand van 5 kilometer stevig wandelend vol te maken. Via Zonnebloemstraat, Pad door Bosjes van Pex en Laan van Meerdervoort terug naar huis, vooral wandelend en soms een stukje joggend. Uiteindelijk kwam ik uit op 6.22km in 48:28.  

Kortom, vandaag 11,5 km gelopen waarvan ruim 5km echt hardlopend en ruim 6km wandelend. 

Toch weer wat gedaan! 

Geen opmerkingen: