dinsdag 4 januari 2022

Hardlopend het nieuwe jaar in!


Hebben jullie nog goede voornemens? Beetje lastig misschien in deze en komende tijden. Er is nauwelijks peil op te trekken. Hoe dan ook, laten we er het beste van maken! Want vrijheid, of beter gezegd: 'je vrij voelen' is uiteindelijk toch iets dat 'van binnen' zit.

Hardlopen bijvoorbeeld, ook zo'n sport waarbij je dat 'vrije gevoel' kunt krijgen. Voor zover mogelijk, houden 'wij' dat erin. Zelf loop ik zeker vier keer per week, geen mega-afstanden maar toch wel gemiddeld een uur per keer. Met oud en nieuw is het er niet van gekomen, maar zondag lukte een duurloopje van 'netto' 70 minuten wel, en de dag daarop (gisteren dus) weer met een groepje-volgens-de-laatste-richtlijnen gelopen.

Het groepje bestond uit Pierre, Ton, Vincent en ik-zei-de-gek. Kortom vier man, waarvan één wandelend (wegens knieklachten) en drie hollend, keurig op afstand van elkaar. Op het programma stond een loopje met als kern 10 x 2 minuten tempo in en door Meer en Bosch. 

Het is alweer een tijdje terug dat ik met een groepje liep maar eigenlijk viel de teruggang - ondanks de feestdagen die bijna onvermijdelijk gepaard gaan met gewichtstoename - best mee. Ik kon goed volgen, al moet gezegd dat de twee (snellere) lopers niet helemaal hun dag hadden, een had daags ervoor een boostershot gehaald en voelde zich niet optimaal. Overigens hebben we die tien keer twee minuten niet gered, na vier keer gingen we over op zes keer één minuut. Maar al met al - inclusief van en naar huis teruglopen - toch 'weer wat gedaan' ....


Geen opmerkingen: