zondag 30 januari 2022

Lopen met met hart voor de vrijheid

30 januari 2022: op deze dag zou mijn moeder 106 jaar zijn geworden. Ook een mooie dag voor een loop-update. Dan begin ik bij vorige week zondag, toen liep ik een kleine 50 minuten voor mezelf. 

De dag daarop (maandag dus) draaide ik met het illustere groepje Pievitofre mee door Meer en Bosch en Landgoed Ockenburgh, Wij liepen onze tempo's volgens het schema 2-1-2 minuten, en dat viermaal, met herstel 1 minuut tussen de tempo's en 3 minuten tussen de series. 

Woensdag om 15:00 uur afgesproken met hetzelfde groepje. Ditmaal waren Pierre en Vincent van de partij. We zouden het rustig-aan vandaag. Vanaf de baan en de Laan van Poot liepen wij naar het Fuutpad naar boven en daar linksaf het Westduinpark in, langs 'de zandbak' richting Duindorp. Het werd een loopje met diverse korte onderbrekingen, waarbij Pierre uitleg gaf over welke 'natuurlijke' zijpaden voor trainingsgroepen 'verboden' zijn om te betreden en welke niet. Ik moet zeggen dat dit soms moeilijk te zien is.

Over het veld bij Duindorp gingen we via een van die (legale) duinpaden naar boven richting bebouwde wereld. Bij de Nieboerweg oversteken en de Bosjes van Poot in. Ook daar via een fraai 'natuurpad' gelopen. Het was ook daar dat ik besloot terug te keren. 

Vrijdag oppasdag, maar ik zag toch nog kans om 's ochtends zo'n 50 minuutjes 'voor mezelf' te lopen. 

En vandaag (zondag) zo'n 75 minuten in totaal gelopen, in een rustig tempo naar en door de duinen en over het strand naar Kijkduin. Het was vrij druk op het strand, nogal wiedes met de zon die zich vrij vaak liet zien. Bij Kijkduin naar beneden en langs Meer en Bosch terug naar huis. Bij Meer en Bosch kwam een stoet met luid toeterende trucks, politie-escorte en personenwagens langszij met hier en daar een gele paraplu en witte vlaggen met een rood hart als opdruk en de tekst 'Hart voor Vrijheid'. Kon niet nalaten hen toe te zwaaien en te applaudiseren. 

En Oh ja, dan was er nog de vogeltelling! De hele week waren er veel vogels te zien in onze achtertuin, maar ditmaal was het iets minder, ondanks het mooie weer.

Maar goed, de stand was bij ons:

2 eksters, 2 merels, 1 kauw, 5 houtduiven, 1 koolmees en 1 roodborst. 

Op andere dagen zagen we ook vlaamse gaaien, halsbandparkieten, vinken en pimpelmezen maar goed, die tellen nu niet mee. Ook het paartje heggemussen, doorggans trouwe bezoekers, heb ik al een tijd niet meer gezien. Vorige week kwam een blauwe reiger een paar keer poolshoogte nemen bij de vijver, maar die liet zich vandaag niet zien.




Geen opmerkingen: