zondag 27 februari 2022

Mooi-weer loper in Leiden en Delft

 


Treurbeuk in de Hortus Botanicus


Trainingsupdate van de afgelopen weken: daar zal ik niet teveel woorden aan vuil maken, ik loop zo'n drie, vier keer per week, geen grote afstanden (5-8 km) maar vaak met wat tempowisselingen. Daarnaast wandel ik dagelijks een tot anderhalf uur.



Zo was mijn donderdag-rondje circa 70 minuten hardlopend naar Kijkduin, via de duinen en over het strand, en via de Laan van Meerdervoort terug naar huis. Onderweg kruisten bovenstaande - of liever gezegd bovenliggende - dieren mijn pad.

Afgelopen vrijdag voor het eerst sinds een maand of twee naar het krachthonk! Gezellig, bovendien bleek ik niet dramatisch 'teruggezakt' te zijn. Dus die sessies houden we er in! Daarna koffie drinken en over de wereldproblemen praten met 'de jongens', gevolgd door een half uurtje ontspannen lopen op het grasveld achter het clubhuis.

Zaterdag later in de ochtend ging ik op weg naar Leiden voor een rondwandeling. Daarbij onder meer de Hortus Botanicus - waar nu de stinzenplanten in bloei staan - en Museum de Lakenhal bezocht. Na de Hortus een half uur op het tegenoverliggende terras (van Café Barrera) gezeten (zie foto), lekker in het zonnetje, met cappucino en een stuk appeltaart met slagroom. 

En vandaag (zondag 27/2) na twee jaar 'onthouding' (op het gebied van georganiseerde loopjes) vijf kilometertjes gelopen bij 'IJsclub Bertus' in Delft.  De Kwartaalloop! Wonderlijk genoeg - want buiten verwachting - was de opkomst laag, slechts veertig deelnemers. Waarschijnlijk hing dat samen met de Dobbeloop die op dezelfde dag plaatsvond in Nootdorp. Daaraan hebben ook lopers uit de regio deelgenomen. 

Hoe dan ook: in Delft was het net als overal te lande stralend weer, prima loopweer ook. Leuke loop ook vanwege het mooie en vertrouwde parcours dat deels langs het water loopt. Evenals vorige week deed ik ruim een half uur over de vijf kilometer, wat okee is voor mijn leeftijd maar ik ga toch proberen om er in de loop van dit jaar een minuutje of wat af te knibbelen. 

Zo gezwind als op deze foto uit 1981 (marathon Amsterdam) loop ik uiteraard al decennia niet meer, maar de 'zin' in lopen blijft hetzelfde. (Dank aan Peter van Soest die mij deze foto - een van zijn dia's uit het verleden - toezond).

Meer foto's van de Hortus Botanicus en Museum De Lakenhal zet ik in de loop van deze week op dit blog.

Geen opmerkingen: