zondag 6 maart 2022

Bewegen in Leiden, Voorschoten en Bierdrinken Met Mate(n)

 

Bovenstaande tekening (houtskool en potlood) maakte ik voor de weekopdracht van Project Rembrandt, waaraan iedereen die dat leuk vindt - online - kan deelnemen. Deze week was het thema 'beweging'. 

Beweging was er ook de afgelopen twee weken, zij het op redelijk ontspannen wijze. En als ik 'ontspannen' schrijf, heb ik het uiteraard niet over wat er nu in de wereld gaande is. 

In de privésfeer is er af en toe wat getraind: maandag 28/2, daags na de Bertusloop, draaide ik deels met Pierre, Ton en Vincent wat 'minuutjes' door Meer en Bosch. Dit volgens het schema 2-3-3-2-1 minuten, en dat twee keer. Zelf heb ik één serie meegedaan, op de terugweg naar huis maakte ik dit goed door drie keer tweehonderd en eenmaal 800 meter te versnellen.

Woensdag naar het krachthonk met de andere mannenbroeders, daarna koffie drinken in de kantine. Vervolgens een loopje over een gevarieerd parcours, aanvankelijk met Pierre en Vincent, daarna ging ik mijn eigen weg via de duinen en over het strand richting Kijkduin. Bij de visserskeet omhoog, waarna ik via het duinfietspad terugliep naar de Laan van Poot. Daar nog even gedouched en dan naar huis.

Leiden in lust

Vrijdag gingen we naar Leiden voor een korte stadswandeling, met als highlights een bezoek aan Molenmuseum De Valk - met veel moeizaam geklim via steile trappen naar de verschillende verdiepingen, een lunch - op het buitenterras - bij 'Meneer Jansen' - en een bezoek aan de Pieterskerk en Museum Boerhave. Foto's zal ik deze week in diverse albums plaatsen.

Bierproeven met mate(n)

En op zaterdagmiddag was er een heuse bierproefmiddag bij Frank! De eerste sociale meeting van meer dan vier personen in een huiselijke setting. Dat is lang geleden!



Foto's: Rob Pronk

Iedereen (acht clubvrienden) had enkele flesjes van - bij deze of gene bierspecialist verkregen -geestrijk vocht meegenomen, en er waren glaasjes en versnaperingen zodat we in optimale sfeer van de diverse bieren konden genieten en op een formulier onze waardering konden noteren. Saillant detail is dat twee van de deelnemers - gastheer Frank en Robert - hun zelfgemaakte bieren uitserveerden. Het bleek een eclatant succes, het waren zeer frisse, smakelijke biertjes die door iedereen goed werden ontvangen en beoordeeld. Met illustere namen als 'Deborah' en 'Blondie' lijken de heren aan te geven waar hun smaak naar uit gaat: "Gentlemen prefer blondes"....

Voorschotenloop

En dan was er de Voorschotenloop! Een van de loopevenementen in het kader van het Zorg en Zekerheid Circuit. Zelf heb ik mij niet ingeschreven voor het hele circuit, maar altijd leuk om aan zo'n 'los' loopje deel te nemen. De keuze was voor 5, 12 of 16 kilometer, ik had mij vooringeschreven voor de vijf kilometer. 

's Ochtends vroeg ging ik met de tram naar het Centraal Station Den Haag, waar ik met 'loopreisgenoot' Jan G. had afgesproken. Koud dat het was! Weliswaar scheen de zon de hele dag volop, dus in die zin was het prachtig weer, maar echt behaaglijk werd het niet.

Foto Loopwedde 6 (2017)

Met de trein naar De Vink, waar we uitstapten. Het zou zo'n tien minuten lopen zijn naar Loopwedde 6. Omdat we echter aanvankelijk ruim een kilometer de verkeerde kant opliepen (my fault), werd dat wat langer, ruim twintig minuten. Maar we zijn er gekomen (sportcomplex Weddeloop 6) en zelfs toen was het aan de vroege kant. Dus genoeg tijd om koffie te drinken, om te kleden en in te lopen.

Jan G. liep niet mee vandaag vanwege een hardnekkige hamstring-blessure, maar hij vindt het altijd leuk om aanwezig te zijn, te kijken en een praatje met deze en gene te maken. 

Voordat de 5 kilometer (als eerste onderdeel) om 11:00 uur van start ging, werd op verzoek van de burgemeester één minuut stilte betracht vanwege het oorlogsleed in de Oekraïne. Dit gebeurde naderhand ook bij de overige afstanden, zo heb ik begrepen. Maar daarna ging de relatief kleine meute op weg.

Mijn instelling was vandaag om gewoon 'lekker te lopen', van gedrevenheid was amper sprake. Ik voel mij goed maar ben niet in mijn persoonlijke topvorm, dat komt pas veel later in het seizoen (maar dan moet ik wel goed doortrainen). Dus lekker met de meute mee en mij niet gek laten maken.

Ik liep onderweg in één tempo, waarbij ik mensen passeerde en mensen mij voorbijgingen. Uiteindelijk kwam ik in iets meer dan een half uur over de meet. 30'33'' om precies te zijn, mooi zat voor vandaag.

Uitslagen van de Voorschotenloop hier!

Geen opmerkingen: