zondag 27 maart 2022

1 van de 4 onder zonnige omstandigheden ge4rd

Mijn verjaardag heb ik dit jaar weliswaar niet uitbundig gevierd, maar het was toch leuker dan ik in januari had durven voorspellen. Het is vooral in familiekring gevierd, met overdag een uitstapje naar familie- en attractiepark Plaswijckpark en 's avonds een etentje in Restaurant Pex. Al met al zeer geslaagd!


Eigenlijk heb ik de afgelopen weken niet veel getraind, hooguit twee keer per week wat hardlopen en even zoveel keren lichte krachttraining in 'het honk.' Dat kan allemaal weer, zonder restricties!

Vandaag - 27 maart - was alweer de laatste aflevering van de 1 van de 4 loop. Die zou aanvankelijk bij The Hague Road Runners worden gehouden, maar mede door de coronamaatregelen kon de organisatie de aanvraag voor het evenement niet tijdig indienen. De gemeente kon toen helaas geen toestemming verlenen. Zoiets was het. Hoe dan ook kon de loop toch doorgang vinden, en wel bij collega-vereniging Haag Atletiek. 

Er waren minder lopers dan verwacht, vermoedelijk omdat amper drie kilometer verderop de Puinduinruin werd gehouden. Dat werd dus voor veel lopers kiezen of delen. Nou ja, dat delen ging sowieso niet want beide evenementen gingen om 11:00 uur van start. Bij Haag was dat de vertrektijd voor zowel de 5 als de 10 kilometer.

De meeste lopers gingen voor de 10 kilometer. Juist vanwege het relatief weinige trainen en lichte fysieke ongemakken had ik ingeschreven voor de vijf km. Die afstand loop ik nu al een hele tijd, ook bij De Koplopers en Bertus, en dit jaar kwam ik steeds niet onder de 30 minuten uit. Tand des tijds. Ja, ik weet het, ik moet het eigenlijk niet meer over 'tijden' hebben, het is ook niet echt belangrijk maar het zit er zo ingebakken bij mij dat ik het toch steeds vermeld.

Al chillend kijken naar de prijsuitreiking

Het was heerlijk weer voor de lopers: volop zon, amper wind en een temperatuur die ideaal was om te lopen: zo'n 16, 17 graden. Of het vooral daaraan lag weet ik niet maar ik heb voor mijn gevoel lekker gelopen. Misschien doordat ik de afgelopen twee weken ietsepietsje ben afgevallen. Ik liep zonder forceren, dus 'natural', in een redelijk tempo en anders dan voorgaande keren kwam het - overigens niet dramatische - 'inleveren' pas na ruim vier kilometer i.p.v. na twee kilometer. Uiteindelijk kwam ik in 30:39 over de finish. Naderhand begreep ik dat de 5km iets langer was. Uitslagen hier!



Na afloop was het goed toeven en 'chillen' op het zonovergoten terras van Haag Atletiek. Het was er dan ook behoorlijk druk. Na enige tijd vond de prijsuitreiking plaats. De snelste lopers en loopsters in diverse categorieën die aan minimaal drie van de vier edities hadden deelgenomen werden in de bloemetjes en/of bekers gezet. Als vereniging was Sparta eerste in het klassement, gevolgd door Haag Atletiek,  The Hague Road Runners en De Koplopers.

Een mooie afsluiting van het seizoen en tevens de start van een nieuw seizoen met veel loopevenementen deze lente!

Geen opmerkingen: