zondag 22 mei 2022

Lopen naar Jopen


Dagje uit met de stichting... Ja, nu eens geen reisje naar een loopevenement, maar een heus 'guilty pleasure' uitstapje naar een bierbrouwerij. Niet dat dit voor de eerste keer is, en het zal ook wel niet de laatste keer zijn, maar èchte spartaanse sporters zullen hier mogelijk met gefronste wenkbrauwen kennis van nemen.

Begin dit jaar had Arne voor ons - een groepje 'biervrienden' binnen onze vereniging - een reservering gepland voor een bierproeverij in Haarlem. Daar is ook de Jopen bierbrouwerij gevestigd in een oude kerk. Dat lijkt wat profaan, maar bij onze zuiderburen bevinden de meeste goede brouwerijen zich al vanouds in kloosters en zijn monniken de beste brouwers. We kunnen bij bier dus met recht spreken over geestrijk vocht van geestelijken.



Het moet gezegd: de locatie van de Jopen bierbrouwerij is bijzonder sfeervol met een groot buitenterras op een plein, het interieur van de heringerichte kerk zeer fraai en de bediening zeer attent en vriendelijk, terwijl het arrangement perfect was samengesteld: drie biertjes van licht naar donker, met bij elk biertje passende - en exquise - culinaire hapjes.

En hoewel dit soort evenementen vooral mannen aantrekt, zullen ook dames zich hier opperbest thuis voelen. Dus ook een aanrader om een keertje met vrouw of vriendin een bezoekje aan deze 'bierkerk' te brengen!


Na afloop hebben we met ons gezelschap op een terras bij de Grote Markt nog een afzakkertje genomen, waarna we de terugreis aanvaardden op de manier waarop we ook zijn gekomen: met de trein en een stukje lopend.

Over lopen (hardlopen, joggen, name it) gesproken: daarover later meer.

Geen opmerkingen: